2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geri kivilágíttatja a Halászbástyát a szeptember 11-i terrortámadások áldozatainak emlékére

A Halászbástya fehér kivilágításával emlékezik Budapest a szörnyű tragédiára, amikor 20 évvel ezelőtt a New York-i World Trade Center ikertornyaiba csapódott az al-Kaida terrorszervezet által eltérített két utasszállító – írta az alkalmatlan srác.

Karácsony Gergely kiemelte, hogy generációja életében kevés olyan történelmi jelentőségű pillanat volt, amely így beleégett volna a kollektív tudatba.

Kamu Geri felidézte: a támadássorozat 2977 ártatlan áldozatot követelt, nemcsak a World Trade Centerben elpusztult civilek és tűzoltók életét, de két másik eltérített járat utasaiét és személyzetét is. Ezek egyike a Pentagonra, az amerikai védelmi minisztérium épületére zuhant, míg a másik, a Fehér Ház felé tartó gép, miután utasai minden bizonnyal visszafoglalták a terroristáktól, egy Pennsylvania állambeli mezőn csapódott földbe.

A húszéves évforduló különösen szomorú aktualitása, hogy az Egyesült Államok a szeptember 11-i támadások után indított afganisztáni háborúja éppen az elmúlt napokban az ókonzervatív, emberi jogokat lábbal tipró tálibok újbóli hatalomra kerülésével ért véget.

De ma, 9/11 huszadik évfordulóján ne a történtek politikai következményein borongjunk – noha okunk volna erre –, csupán emlékezzünk meg magunkban a terror áldozatairól, akiknek az életét idő előtt kioltotta a sötét, sehova nem vezető gyűlölet

– hangsúlyozta Karácsony Gergely.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató