2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szász János elhagyta Magyarországot

Végre eltávozott a hungarofób...

A Telexnek picsogott Szász János liberális filmrendező.

Ennyit beszéltek a szintén liberális Veiszer Alindával:

– Egész furcsa pillanatban beszélünk. Holnap elmész az országból.
– Igen.
– Amerikába mész?
– Igen.
– És mit fogsz csinálni?
– Nem tudom. Nem úgy megyek Amerikába, hogy nyitott ajtók várnak, és azon csak át kell menni, hanem egy ismeretlen világba megyek. (…) Sok barátom van, ismerőseim, ők visszavárnak, segítenek, ahol tudnak. De nincsenek szerződéseim, gyakorlatilag munkát keresni megyek.

Később elmondja, hogy „rohadt fájdalmas dolog” elmenni, búcsúzni, „ez rohadt nehéz”. Hogy miért megy el mégis Magyarországról? A kérdésre felidézi, hogy egyszer ő már hazajött Amerikából, hogy itthon lehessen, és „szeretem ezt a helyet még most is. De eljött az a pillanat, amikor elindulok.”

– Azért indulsz most, mert elég volt?
– Azért indulok most, mert... Mindennek az eredője ez a február 5-i dolog. Amit megelőzött az, hogy én eljöttem az SZFE-ről... A kettő nagyon szoros összefüggésben van...



Mint ismert, február 5-én házkutatást tartottak Szásznál. A Magyar Nemzet akkori forrásai szerint a Szász János házában tartott házkutatás és lefoglalások egy alapítvány és a rendező közötti jogi konfliktus részei. Fülöp Tamás, Szász János ügyvédje az Indexnek azt mondta, "a történtek Szász egyik művészeti tevékenységével vannak összefüggésben".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató