2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A párizsi főpolgármester is bejelentkezett a francia köztársasági elnöki címért

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere is elindul a köztársasági elnöki tisztségért jövő áprilisban – jelentette be vasárnap a franciaországi Rouenban az MTI beszámolója szerint.

Hidalgo arról beszélt, hogy szeretné minden francia gyermeknek megadni azt az esélyt, amelyet ő is megkapott. Politikája középpontjában a környezetvédelem és az emberi méltóság állna. Azt is mondta, hogy növelné a tanárok, ápolók, rendőrök és tűzoltók bérét.

📸 Anne Hidalgo – Fotó: Thomas Samson / AFP


A 62 éves szocialista politikus Spanyolországban született munkás szülők gyermekeként. Először 2014-ben választották meg Párizs főpolgármesterének.

Franciaországban a következő elnökválasztás jövő áprilisban lesz. Felmérések szerint Hidalgo a szavazók nagyjából 8 százalékának támogatását tudhatja maga mögött, így kicsi az esélye annak, hogy komoly kihívást jelentsen a politikai verseny két főszereplőjének.

A közvélemény-kutatások jelenlegi adatai szerint a tisztség sorsa Emmanuel Macron jelenlegi elnök és Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés elnöke között dőlhet majd el a választás második fordulójában, amely májusban várható.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató