2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Letartóztatták Hágában az olasz maffia hírhedt főnökét, de kiderült, csak egy brit turista volt

Azt hitték, hogy évtizedek óta szökésben lévő Matteo Messina Denarót vették őrizetbe, de tévedés történt.

Szerda délután hét rendőrautó jelent meg egy hágai étteremnél, és a vendégek legnagyobb rémületére állig felfegyverzett rendőrök rohanták le a helyet, majd az egyik asztaltól elvittek három férfit, bilincsbe verve őket, és bekötve a szemüket.

A helyi sajtóban akkor megjelent hírek szerint a rendőrök abban a tudatban voltak, hogy az egyikük Matteo Messina Denaro, az olasz maffia 1993 óta szökésben lévő egyik hírhedt főnöke, akit aztán az egyik legkeményebb holland börtönbe szállítottak.

A letartóztatott férfi ügyvédje, Leon van Kleef már akkor mondta, hogy tévedés történt, és ezt végül szombaton a holland hatóságok is megerősítették.

Kiderült, hogy a maffiafőnöknek hitt férfi valójában csak egy brit Forma-1 rajongó, aki az autóverseny hollandiai futama miatt volt az országban.

Van Kleef elmondása szerint a liverpooli, 54 éves Mark L. jelenleg Spanyolországban él, és onnan érkezett a Forma-1-es futamra, és utána még az országban maradt. A holland ügyészség közlése szerint ezt pár nap után sikerült is megerősíteniük, és a brit férfit azonnal szabadon is engedték. Ügyvédje közölte:

Ez olyan, mint egy rossz film, mintha ügyfelem egy rémálomba csöppent volna.

Az ügyvéd hozzátette, vizsgálják, hogy kártérítési pert indítanak az eset miatt.

A holland ügyészség közlése szerint a letartóztatást az olasz hatóságok kérésére hajtották végre, hozzátéve, hogy a két ország közötti megállapodás értelmében különösebb vizsgálat nélkül mindenkit letartóztatnak, akik letartóztatását az olasz hatóságok kérik.

 

(24.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató