2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kórházba került a cseh államfő

Milos Zemant Prágában szállították kórházba, de ennek pontos okát nem közölték.



Személyi jogokra hivatkozva nem árulta el az államfő kórházba kerülésének okát sem az elnöki hivatal, sem a kórház – közölte az MTI. 

A Novinky.cz hírportál rövid videót is közzé tett az elnök megérkezéséről a prágai központi katonai kórházba, amelyen látható, hogy Zemant tolókocsin vitték be az intézménybe felesége kíséretében.

A 76 éves politikust, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, az utóbbi időben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai. Milos Zeman, akinek cukorbaja miatt komoly problémái vannak a járással, az év eleje óta kizárólag kerekesszéken közlekedik.

Tavaly kéztöréssel kezelték, amit akkor szerzett, amikor a Lány kastély elnöki lakosztályában bot nélkül akart a mosdóba menni, és elesett. A koronavírus elleni vakcinát szintén a katonai kórházban vette fel az államfő.

A múlt hét végétől a prágai katonai kórházban kezelik Václav Klaus volt cseh államfőt, Zeman elődjét is. Klaust magas vérnyomása miatt pénteken szállították kórházba, hétfőn ugyan hazament, de kedden újabb kivizsgálásra visszatért az intézménybe.

Zeman nemrég a magyar pedofiltörvény kapcsán adott interjút a CNN-nek Milos Zeman. Elmondta a véleményét: „Ha valaki nemváltoztató műtéten esik át, azzal lényegében az öncsonkítás bűnét követi el. Minden műtét kockázatot jelent, és ezek a transzneműek számomra undorítóak”

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató