2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Verőembereket küldött a jobbikos polgármester a dunaújvárosi távhő magántulajdonú épületeinek elfoglalására

Szerdán folytatódott a dunaújvárosi távhőszolgáltatás körül kialakult kálvária - írja a DunaOnline.



A DVG Zrt. már előre bejelentette, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal döntése értelmében hogy birtokba kívánja venni az Építők úti és a Béke téri erőművet, amelyek a távhőszolgáltatás biztonságos ellátását jelentik a városban.

A Béke téri telephely reggel került átvételre, viszonylag normális körülmények között, míg az Építők úti telephelyen, mintegy hat rendőrautó és őrző-védő szolgálat több mint húsz embere volt ezen a helyszínen. Itt közel sem volt békés a hangulat.

Ha a DVCSH portálján megjelenteket jól értelmezzük, akkor a Pintér Tamás vezette Dunaújváros magánterületet foglalt el a kopaszok segítségével.

Azt írják, "A távhőszolgáltatást zászlajára tűző önkormányzat jegyzője, annak polgármestere és Szabó György – egy az önkormányzat bizottsági tagjaként működő budapesti ügyvéd szervezésében – a már hivatkozott 20-25 fős "mediátorait" felsorakoztatva, a már előzetesen a tulajdonos által kihívott rendőrség jelenlétében kezdte meg az ingatlan erőszakos bevételét. A passzívan védekező tulajdonos oldalán személyi sérülés keletkezett és a negyedik (!) rohamot a jelentős kiló-és létszámhátrányban lévő tulajdonos már megakadályozni nem tudta. A „fekete sereg” az épület számos hátsó ajtajának egyikét flex-szel levágta, így a magántulajdonos mintegy 3.000.000.000,-Ft értékű vagyonát a DVG Zrt. birtokba vette, erre való bármilyen felhatalmazottság nélkül is, nem közhatalom, hanem tilos önhatalom útján."

Az elérhető videók alapján mindenki eldöntheti, hogy Pintér Tamás vezette önkormányzat tulajdonában lévő DVG Zrt. mennyire békés emberekkel vonult ki a helyszínre.

Forrás: Bennfentes.net

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató