2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az elszigetelés és a maszk nem oldja meg a problémáinkat - jelentette ki Orbán Viktor

Régóta nem adott péntek reggeli interjút a Kossuth Rádiónak a miniszterelnök, az esztergomi Fidesz-frakcióülés után azonban ennek is itt volt az ideje.

Gyurcsány Ferenc aljasságáról is szólt - KATTINTS IDE!

Orbán Viktor arról beszélt, hogy az Európai Uniós tagság nem a pénzügyi támogatások, hanem a közös piac miatt fontos, és elárult néhány részletet Ferenc pápa látogatásáról is.

A legutóbbi konzultációra azért volt szükség, mert a járvány meg fogja változtatni az életünket: migrációk és járványok korát fogjuk élni. Ezért kellett beszélni a saját vakcinagyárról, a családokról, a minimálbérről. A konzultációval viszont létre lehet hozni egyetértési pontokat, így Orbán Viktor szerint pontosa tudni fogja, hogyan gondolkodnak egyes kérdésekről a magyarok, amikor Brüsszelben a többi tagállam vezetőjével tárgyal.

A konzultációt mindig politikai döntések követik, ezért határoztak a hitelmoratórium meghosszabbításáról is azok számára, akiknek szüksége van rá - mondta Orbán. Lesznek még hasonló döntések, ezekről hétfőn a parlamenti ülésszak kezdetén fognak beszélni.

Az ehhez szükséges források is rendelkezésre fognak állni, Varga Mihály pénzügyminiszterrel úgy döntöttek, "gyorsítópályára" állnak. Jól látható, hogy minden emberi számítás szerint el tudjuk érni az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, és akkor be tudják vezetni a korábban megígért pénzügyi intézkedéseket.

"Akkor szép évünk lesz 2022-ben"

- jósolta.

Orbán szerint ehhez a pénz munkából lesz, hiszen nincsenek energia és nyersanyagforrásaink, hiszen ezeket az I. világháború után elvették tőlünk. Brüsszelből is több pénz jön, mint amit befizetünk, de ha ebből levonjuk azt, amit a nyugatiak kivisznek az országból minden évben, akkor az eredmény negatív. Orbán szerint

az Európai Uniós tagság nem azért fontos számunkra, mert pénzt kapunk Brüsszeltől, hanem mert piacot ad nekünk.

Az újjáépítési források amúgy is hitel, amiket majd vissza kell fizetnünk.

A járvány negyedik hulláma kerül ezután szóba. Aki szükségét látja, hogy védi őt a maszk, vagy ne fertőzzön meg másokat, az hordja, de a megoldás nem ez - válaszolta az erről szóló kérdésre a miniszterelnök. Orbán hozzátette: a kiindulópont az, hogy lesz negyedik hullám, a kérdés az, hogy mennyire lesz súlyos.

"A harmadik oltás jobb ha van, mintha nincs - mondta a kormányfő, aki szerint gyorsabb cselekvési képességre van szükség, ezért is hosszabbítják meg a veszélyhelyzetet és a rendkívüli jogrendet az év végéig. Az elszigetelés és a maszk nem oldja meg a problémáinkat, az oltás a legfontosabb.

Aki nem oltatja be magát, az kockáztat.

Kötelező viszont nem lesz az oltás, mert azt "magyar ember gyomra nem veszi be".
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató