2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bezzegrománia: Eszméletlenre vertek egy famaffiáról forgató stábot

Húsz fatolvaj baltákkal és botokkal rontott rá két újságíróra és egy környezetvédőre.

Csütörtök este két újságíró és egy környezetvédelmi aktivista a Szucsáva megyei Kosna területén forgatott a romániai famaffiáról, amikor húsz, baltákkal, feszítővasakkal és botokkal felszerelkezett személy támadt rájuk forgatás közben – írja a Főtér. 

A rendezőként is tevékenykedő Mihai Dragolea újságíró kollégájával, Radu Constantin Mocanuval együtt érkezett Bukovinába, hogy Tiberiu Boşutar ismert környezetvédelmi aktivista segítségével a Szucsáva megyei illegális fairtás nyomait dokumentálják. Forgatás közben támadtak rájuk, legalább húszan lehettek, és köztük volt az erdőtulajdonos és egy erdőmérnök is. A stáb a kocsiba menekült, de az elkövetők kiráncigálták őket. Dulakodás közben egyikőjük beesett egy hasadékba, onnan hívta a 112-őt. A mentők a dornavátrai kórházba szállították a három sérültet, ketten eszméletüket vesztették a támadás következtében.

Boşutar egyenesen a mentőből jelentkezett be, hogy elmesélje a történteket a sajtónak.

A rendőrség beazonosított néhány elkövetőt, akiket bevittek a dornavátrai őrsre. Boşutar jól ismeri a rájuk támadó csapat hangadóját, egy erdőmérnököt, aki többször is halálosan megfenyegette őt. Egyelőre azért nem nevesítette, mert az illető tudja, hogy hol lakik, és félti a családját.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató