2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

„Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!”

Kötter Tamás írása

„Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!”

Hát, tényleg elkúrtátok Feri; méghozzá nagyon.

Az Őszödi beszéd, mint szimbolikus pillanat, esemény, nem csak a magyar politika, hanem a magyar történelem részévé vált. De, mint minden szimbolikus történelmi eseményt – legyen szó olyan nemzeti tragédiáról, mint Mohács vagy olyan csodálatos, felemelő pillanatról, amit ’48 március 15-én vagy ’56 október 23-án az egész magyarság átélt és azóta is újra és újra átél – egy folyamat, egy évekig, sokszor évtizedekig a mélyben zajló eseménysor előz meg, hogy aztán mindazok a pozitív vagy negatív energiák, amelyek a mélyben örvénylettek immár beérve, egyetlen pontba sűrűsödve látható váljanak a be nem avatott „néző” számára is.

 

Őszöd sok mindenről szól; sok rejtett, a mélyben örvénylő negatív energia sűrűsödött össze benne. 

 

Csakhogy néhányat említsek:

 

- a baloldal feleletlen ígéretei a 2002-es választások előtt, majd azok még felelőtlenebb beváltása,

 

- kamarilla politika, instabil kormányzás, előbb a Medgyessy kormány majd az azt megbuktató Gyurcsány kormány alatt,

 

- felelős kormányzás helyett, médiapolitizálás a kádár korszakból itt maradt megalvadt struktúrák (médiaelit, társutas értelmiségiek – azaz a közbeszédet uraló kulturális elit) hathatós segítségével,

 

- a Gyurcsány kormány csalássorozatához segítséget nyújtó, az EU szerveit szellemileg és fizikailag is „szocialista internacionálé” hathatós segítsége; majd ugyanez az „elvtársi segítség az október 23-i rendőrterror nemzetközi eltussolásához,

 

- az állampolgári bizalmat erőszakkal pótló, arrogáns hatalom,

 

- médiamanipuláció

 

Íme, néhány példa a mélyben kavargó, az átlag ember számára talán nem is látható vagy álcázott eseménysorból, amely az Apró-Dobrev klán politikai projektjeként létrehozott Gyurcsány korszakhoz és a névadó politikai bukásához vezetett.

 

És most újra itt vannak.

- ugyanaz a klán tör hatalomra,

- amelyet ugyanazok a hamis, hazug megalvadt struktúrák támogatnak gondolattal, szóval, cselekedettel

- ugyanazok a hazug, az ország teljesítőképességét meghaladó ígéretek, amelyekbe csak belerokkanni lehet,

- ugyanabban az „internacionalista” segítségnyújtásban bíznak,

- ugyanazzal az arrogáns, hatalommal visszaélő, politikai ellenfeleit megsemmisíteni kívánó bolsevik tempóval támadják a demokráciát és a demokratikus intézményeket.

 

Ne, legyenek kétségeink! Az Apró-Dobrev klán politikai termékeként létrejött Gyurcsány Ferenc most is a hatalomra tör, és ebben a játszmában Karácsonynak csak Medgyessy Péter szerepe juthat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató