2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Felmérés: Nagyon vezet Dobrev a többiekkel szemben

A Fidesz azonban úgy véli, az előválasztás csak egy színjáték, a kiválasztott jelölt Karácsony lesz Orbán baloldali kihívója 2022-ben.

Csütörtökön tette közzé legfrissebb kutatási eredményeit a DK-közeli IDEA Intézet, amely arra a meglepő eredményre jutott az augusztus végén, szeptember elején készített felmérésében, hogy igencsak rezeg a léc Karácsony Gergely második fordulós szereplése kapcsán: a főpolgármester szerintük a harmadik helyért van csatában Márki-Zay Péterrel.

A kutatás szerint Dobrev Klára vezeti a miniszterelnök-jelölti versenyt, egyharmados támogatottsággal, Jakab Péter a második – valamivel több, mint húsz százalékkal. Mögötte szoros a verseny, Márki-Zay Péter 19, Karácsony 18 százalékon áll – hibahatáron belül zajlik a verseny tehát a harmadik helyért. Úgy tűnik, Fekete-Győr András nem rúg labdába, hiába várta a csodafegyvert a vasárnapi vitától.

Hozzá kell tenni, hogy az IDEA Intézet korábbi vezetője az a Böcskei Balázs, akinek cége, a Respublica Kft.  bedolgozott a DK európai parlamenti csapatának, hiszen Dobrev Klárának, Ara-Kovács Attilának, Molnár Csabának és Rónai Sándornak is nyújt szolgáltatásokat. Emellett pedig a DK-s Gy. Németh Erzsébet hivatalának is dolgozik, mint fővárosi tanácsadó – bár  DK-s tanácsadó titulust visszautasította még áprilisban.

Közben a kormánypártok továbbra is előre megrendezett színjátéknak tartják az előválasztást, melynek végén Karácsony Gergely győzelmére számítanak.

 

 

Forrás: Mandiner.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató