2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az MSZP kizárná a Jobbik zsidózó és cigányozó jelöltjét az előválasztásból

Süle Zsolt korábban olyan antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett a párt szerint, amelyek miatt az MSZP etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál.

„A 2021-es előválasztás célja az új magyar demokrácia megteremtése, ehhez pedig feddhetetlen jelöltekre van szükség. Sajtóhírek alapján azonban Veszprém megye 4. számú egyéni választókerületében induló Süle Zsolt nem ilyen jelölt” – írta szombati közleményében az MSZP.

A Jobbik és az LMP támogatásával induló Süle Zsolt korábban olyan antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett, amelyek miatt az MSZP etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál”

– írják.

Az MSZP meggyőződése szerint Süle Zsolt nyilatkozatai összeegyeztethetetlenek az előválasztás elveivel, ezért kezdeményezi a képviselőjelölt kizárását az előválasztásból. A párt hozzátette, ha az Országos Előválasztási Bizottság nem támogatná a kizárást, akkor azt várják el, hogy kötelezze a képviselőjelöltet arra, hogy kérjen bocsánatot Dr. Steiner Páltól, valamint a magyarországi zsidó és roma közösségektől.

Süle Zsolt, a párt pápai politikusa 2019-ben a baloldali összefogás támogatásával, kompenzációs listáról került be a város önkormányzati testületébe.  A politikus korábbi antiszemita bejegyzéseiről készült összeállítást itt tekintheti meg. 

(MTI-OS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató