2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Elindult az első vidéki Pride Pécsen

Magyarországon 26 Budapest Pride után idén először egy vidéki városban is rendeztek felvonulást, mégpedig Pécsen. A most júliusi felvonuláson rekordszámú résztvevő volt Budapesten, az I. Pécs Pride Felvonuláson pedig körülbelül ezren gyűltek össze az indulásra. A felvonulás ellen valaki uszító matricákat ragasztott ki a városban még előző nap, a mai felvonulásra a pártok közül pedig hivatalosan csak a Momentum ment el. A pécsi Kossuth térről induló felvonulás végén beszédeket tartanak, ahol felszólal többek között Steiner Kristóf, este pedig Freedom Partyval zárják az eseményt.

 

A Freedom of my Identity elnevezésű emberi jogi fesztiválon egy héten keresztül szemináriumokat, könyvbemutatókat és panelbeszélgetéseket tartottak. Rigó Bálint, a Diverse Youth Network igazgatóhelyettese a 444-nek azt mondta, a céljuk az volt, hogy a különböző kisebbségek közötti együttműködést erősítsék. Így a legtöbb program az etnikai és a szexuális kisebbségekhez tartozó emberek helyzetének hasonlóságait és a közös munka lehetőségeit kereste. 

A workshopok és a Pécs különböző kulturális tereiben szervezett beszélgetések a fesztiválra érkezőkén kívül nem vonzották különösebben a pécsiek figyelmét, a programzáró Pride felvonulás viszont országos üggyé vált az ellenzéknek köszönhetően.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató