2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Google beállt a radikális abortuszpártiak mögé - eltávolították az életpárti hirdetéseket

Egy vallástörténész szerint „a különböző szupranacionális szervezetek mintegy tanítóhivatalként őrködnek” az új társadalmi dogmarendszer fölött.

A Live Action életvédő szervezet közölte, hogy a Google eltávolította a felületeiről a szervezet által fizetett életpárti hirdetéseket – számol be az esetről a Vasárnap.hu. Nem csoda, írják, hiszen – ahogy Kiss Bertalan vallástörténész nemrégiben megfogalmazta – „a különböző szupranacionális szervezetek mintegy tanítóhivatalként őrködnek” az új társadalmi dogmarendszer fölött. Lila Rose, a Live Action alapítója a Catholic News Agency-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy

a Google beállt a radikális abortuszpártiak mögé

azzal, hogy a másik oldal, az életpárti „ellenpont”, és ezzel együtt életmentő információk megjelenését megakadályozták a keresőoldalon. Rose megfogalmazása szerint az eset ékes bizonyíték arra, hogy a vállalat az abortuszipar zsebében van, írják.

Emlékeztettek: szeptember 13-án a Google hamis információkra és megbízhatatlanságra hivatkozva visszadobta a Live Action hirdetéseit, melyek ebben az időben egyébként már több mint 4 hónapja futottak. Korábban nem volt probléma velük. A hirdetések arra hívták fel a figyelmet, hogy az első abortusztabletta bevétele után még meg lehet menteni a gyermek életét. Az abortion pill reversalként, vagy csak APR-ként emlegetett téma a hazai sajtóban is föl-fölbukkant, ám jobbára csak olyan véleményeket lehet olvasni, amelyek szerint a téma ott van lezárva, hogy „tudományosan bizonyított, hogy az abortusztabletta hatása nem visszafordítható”. Rose szerint a Google egyszerűen csak nem érti, mit takar maga az APR, a lépésével viszont rengeteg olyan nő életére gyakorol végzetes hatást, akik az első tabletta bevétele után megbánták tettüket.

„Létezésük tudományosan nem bizonyított”

A gyógyszeres abortusz két lépésben működik: az első gyógyszer egy szintetikus szteroidot, mifeprisztont tartalmaz, amely a progeszteron hormon hatásának blokkolásával gyakorlatilag megöli a magzatot; a második mizoprosztol tartalmú készítmény, melyet a szülés megindítására is felírnak. Ez arra szolgál, hogy az elhunyt baba testét az anya szervezete „kilökje” magából. A mifepriszton szervezetbe jutása után azonban a folyamat esetenként, még bizonyos ideig, nagy dózisú progeszteronnal visszafordítható. A Live Action ezt hirdette, a Google pedig ezt nem tartotta elfogadhatónak. A CNA felhívta rá a figyelmet, hogy 2019-ben Andrea Trudden, a Heartbeat International igazgatója arról számolt be, hogy az általuk működtetett, bármikor hívható APR-forródrót segítségével az esetek legalább 64 százalékában képesek megmenteni a hozzájuk segítségért forult édesanyák magzatainak életét.

Az alapvetően abortuszpárti Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Kollégiuma szerint az APR nem tudományosan bizonyított. Akkor is ez volt az álláspont, amikor 2012-ben a vizsgált hat édesanyából a nagydózisú progeszteron hatására négyen folytathatták a terhességüket. Indoklásuk szerint a hat édesanya esetét „nem egy intézményes felügyeleti rendszer vizsgálta, sem pedig egy etikai bizottság”, ezért hiába a négy túlélő kisbaba: létezésük „tudományosan nem bizonyított”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató