2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Gyurcsány habzó szájjal a Parlamentben: Önök a történelem süllyesztőjébe fognak kerülni

Gyurcsány reagált a kormányfő beszédére.

A kormány az általa kitalált démonokkal küzd Gyurcsány Ferenc szerint. Ő ezt látja a kormány esetében is, hiszen a kormány démonként küzd egy 91 éves idős emberrel. Szerinte a kormány démonként tekint Brüsszelre és rá is. Újabban démon az a többszázezer ember is, aki "szeretne szabadon szeretni". A kormány szerinte démonizálja az LMBTQ közösséget is.

Gyurcsány szerint ez a bátorság a falusi búcsúk keménylegényeinek bátorságát idézik. Tönkreteszik a falu életét, de köztiszteletre méltatlanok. Szerinte önbizalomhiány, valamint félelem jellemzi a kormányt, hiszen a minket körülvevő világ sokkal színesebb, ezzel kötözködik a kormány és Orbán is egyaránt. Orbán nem egyesíti a nemzetet, hanem párttitkár mentalitása van, hiszen csak saját pártját képviseli. Szerinte alkalmatlan a miniszterelnök a nemzetegyesítésre.

Az ország élére nem ilyen emberek kellenek, a démonokkal küzdőknek pedig segítség kell, Magyarország nem háborúzni akar, hanem békét akar. Gyurcsány szerint a magyarok nem akarják a jelenlegi alaptörvényt, csak Orbán gyáva, hogy népszavazásra bocsássa azt. Ugyanilyen gyáva Paks II esetében is a volt miniszterelnök szerint, valamint elmondta gyávának Orbánt a Fudan Egyetem miatt is. "Az élet igazsága nem keverhető össze a propaganda hamisságával" Gyurcsány szerint.

"Meg kell szabadulni öntől és a kormányától" - Gyurcsány szerint ez az egyetlen módszer a megtisztulásra, a rendszert pedig szerint választáson kell megdönteni. Orbánt "ország- és nemzetrontónak" nevezte. Azt reméli, hogy Orbánra és a Fideszre megvetéssel fognak majd a jövőből tekinteni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató