2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Karácsony: Kínából támadnak minket

A főpolgármester videójában kész tényként állítja, hogy Kínából érkezett a vasárnapi informatikai támadás, azonban bizonyítékokat most sem említett.

„Hétvégén valami nagyon furcsa dolog történt, amire persze fel voltunk készülve, hogy a Fidesz mindent megpróbál megtenni azért, hogy a nép akaratának az útjába álljon” – kezdi hétfői videó bejelentkezését Karácsony Gergely, majd így folytatja: „Úgy tűnik, hogy azok az informatikai támadások, amik miatt nem működött a hétvégén a rendszer, azok Kínából érkeztek, úgy látszik minden út Kínába vezet a magyar politikából”.

 

Karácsony arról is beszélt, hogy az elmúlt héten ismét ő kapta a legtőbb támadást a Fidesztől, de hangsúlyozta: ő nem sajnálja ezt a helyzetet, sőt büszke rá, hogy támadják, hiszen ahogy fogalmazott: „azt támadják akitől félnek, akit erősnek éreznek”. 


Először még óriási sikernek értékelték a leállást

Érdekesség, hogy a rendszer leállását követően az ellenzéki erők első reakcióikban még egy egészen másfajta narratívát próbáltak sugallni választóiknak, eszerint nem támadás miatt fagyott le a rendszer, hanem a hatalmas érdeklődést nem tudta feldolgozni az informatikai háttér. 

Az Előválasztás 2021 hivatalos Facebook-odalán például azt írták: 

„Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrásbővítésért. Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere.”

De a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is ekkor még azt írta Instagram-oldalán: „Változást akaró tömegek rohamozták meg az ellenzéki sátrakat, amit az algoritmus hekkertámadásnak vett, ezért blokkolni kezdett.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató