2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vádat emeltek a férfi ellen, aki robbantással fenyegette a TV2 székházát

A férfi egy álprofilról a csatorna munkatársait is megfélemlítette. Az illető ráadásul visszaeső közveszéllyel-fenyegető.

Egy 24 éves férfi az egyik közösségi oldalon létrehozott álprofillal, fenyegető üzeneteket küldött a TV2 több dolgozójának, amelyben robbantással, illetve erőszakos cselekménnyel fenyegetett 2021 márciusában – közölte a főügyészség.

A férfi az üzeneteiben azt a látszatot keltette, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a robbantásra, a dolgozóknak pedig üzeneteket küldött, amelyben őket, illetve hozzátartozóikat is megfenyegette. A rendőrök akkor átkutatták a televízió Róna utcai székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak.

A férfi továbbá azzal, hogy az álprofilhoz egy valós személy fényképét töltötte fel, az érintettnek jelentős érdeksérelmet okozott, hiszen azt a látszatot keltette, hogy a bűncselekményeket ő követte el – közölte az ügyészség.

Az ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetéssel, zaklatással, valamint személyes adattal való visszaéléssel vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

A vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben más ügyben – szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató