2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hadházy ismét kinézett magának egy budit, és megint nem sikerült igazat írnia

Megint nyomoz a lófaxdoktor, újra pofára esett... 

Ezt írta a Facebookon:

Több méregdrága budit is bemutattam , de ez visz mindent. Őrbottyánban (Vácbottyán) 30 MILLIÓÉRT ÚJÍTOTTÁK FEL EZT a melléképületet - tehát kb 2 millió Ft/nm. Igaz, “tűzifa tároló” is létesült… Az épület a régi pálos fogadó mellett van, a település külső részén. Az elvileg könyvtár, de zárva van, csakúgy, mint maga a wc. A kis ablakon azért be lehet látni, főleg azért, mert a lámpák égnek(!). WC papír van, arany WC nincs.
Azt hittem, hogy a nyertes egyéni vállalkozó, Tar Zoltán úr legalább valami helyi szaki, aki ugyan leadja a sápot, de a pénz helyben marad. Nos, egy budai elit környéken lakó úrról van szó, nem tudom, Kmetty Károly mélykereszténydemokrata polgármester hogyan talált rá. De örülhetünk, mert volt 40 milliós ajánlat is…
A pénzt amúgy itt most nem az EU-tól lopták, hanem a közeli radioaktív hulladéklerakót ellenőrző társulat adományát költötték el ilyen jól.
Egy politikus kolléga szerint én túl sokat rohangálok a korrupció után és nem maradna időm a zuglói ügyekre. Utóbbi természetesen nem igaz, de az igen, hogy rengeteg disznóság van az ilyen apró falvakban is és aki ezt nem látja, az nem érti a rendszer lényegét.

Őrbottyán hivatalos Facebook-oldalán azonban cáfolják az állításait:

Válasz Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Facebook bejegyzésére

Képviselő úr pontatlan forrásból dolgozott, rossz adatokat közölt írásában és sikerült településünk lakóit megsértenie, településünket rossz fényben feltüntetnie.

Őrbottyán 2013 óta városi rangban van, lakosságszáma jelenleg 7898 fő, tehát nem apró falu. A fejlesztett terület Őrbottyán vácbottyáni településrészének központjában található. Az ingatlanon helyezkedik el egy a XVIII. század második felében épült műemlék épület, a barokk stílusú régi pálos fogadó épülete (2162 Őrbottyán, Rákóczi Ferenc utca 245., 3406 hrsz.), mely a település II. számú Művelődési Házaként működik. Az épület állapota miatt az épület csak korlátozottan használható, ezért az Önkormányzat elkészítette az épület belső felújítási terveit és az udvar kertépítészeti terveit.
A műemléképület felújítására és környezetének rendezésére nem állt az Önkormányzat rendelkezésére a szükséges anyagi forrás a teljes beruházás megvalósításához, ezért több ütemre bontva kezdődött meg a terület fejlesztése még az előző önkormányzati ciklus idején. 2018-ban a beruházás I. ütemeként az épület udvarára tervezett játszótér valósult meg, majd 2019-ben a II. ütem részeként került megépítésre a vizesblokkokat tartalmazó melléképület.

A II. ütem során az udvaron található rossz állapotú, alacsony komfortfokozatú melléképület elbontásra került. Elkészült az udvar durva tereprendezése, új elektromos-, víz- és szennyvízcsatorna bekötés készült, illetve az Örökségvédelmi Hatósággal egyeztetett tervdokumentáció alapján megépült a három vizesblokk csoportot tartalmazó (férfi, női, akadálymentes) melléképület. A mosdók nem nyilvános WC-nek készültek, hanem a rendezvények résztvevőinek kiszolgálására, ezért vannak zárva.

Az Önkormányzat a tervező által összeállított költségvetési kiírás alapján, a beszerzési szabályzatának megfelelően lefolytatta a beszerzési eljárást és a legjobb ajánlattevővel kötötte meg a vállalkozói szerződést, amelynek összege nyilvános adat. A melléképület a terveknek megfelelően készült el. A beruházási érték vizsgálatakor fontos figyelembe venni a műemléki környezetet, a jelentős mértékű tereprendezési és a közművesítési feladatokat is. Ellopott pénzről beszélni rágalomnak minősül.

Az Önkormányzat elkötelezett az épített örökség védelme és megújítása tekintetében, azonban anyagi forrás hiányában a további ütemeket még nem sikerült megvalósítani. Amennyiben pályázati lehetőség nyílik a műemlék épület és/vagy a Művelődési Ház felújítására, akkor az Önkormányzat azon indulni kíván.

Őrbottyán Város Önkormányzata nevében
Szabó István Ferenc polgármester

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató