2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Reagált az ózdi jobbikos: aljas rágalom, nem karlendítés, csak "integettem"

Mint ismert, beindult a háború az ózdi jobbikosok és a szocialisták között. Ma egy érdekes képet osztottak meg a neten a jobbikos alpolgármesterről. 

Ezt is megtudták magyarázni, nem karlendítés, csak integetett...

Így reagált:

A fotó a lengyelországi testvérvárosi látogatáson készült 2018-ban. Az ózdi delegációt, amelynek tagja voltam alpolgármesterként a helyi városvezetés múzeumlátogatásra vitte, ahol egy korabeli utcarészlet rekonstrukció (díszlet előtt fotózkodtunk). A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre. A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.

A Jobbik által képviselt elveket a párt 2020-ban elfogadott Elvi Nyilatkozata tartalmazza. Tisztában vagyunk vele mindannyian, hogy az ezzel ellentétes megnyilvánulások nem képezhetik sem a Jobbik, sem a Jobbik által támogatott jelöltek nézeteit. Ezt a 2020 januárjában megválasztott elnökség mindenki számára világossá is tette. Aki ezt nem fogadta el, távozott. Aki maradt – mint jómagam - az elfogadta a Jobbik új, keresztény-szociális néppárti irányát, ráadásul nekem ez semmilyen nehézséget nem okozott, mert sohasem vallottam és képviseltem szélsőséges nézeteket."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató