2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Milorad Dodik: Hogy van az, ha arról beszélek, hogy az apa férfi, az anya nő, az nem korrekt?

„A család a fenntarthatóság záloga" – ebben a témában rendezik meg 2015, 2017 és 2019 után immár negyedik alkalommal a Budapesti Demográfiai Csúcsot azzal a céllal, hogy döntéshozók, politikai szereplők, egyházi és civil vezetők, a gazdasági élet és a média szereplői, valamint a tudományos világ képviselői számára platformot biztosítsanak a közös gondolkodásra, az előttünk álló kihívások megvitatására és közös megoldási javaslatok kidolgozására.

Az eseményen felszólalt Orbán Viktor is.

Aleksandar Vucic beszéde itt olvasható.

Milorad Dodik, háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja arról beszélt, hogy ő egy meglehetősen bonyolult térségből érkezett. Úgy látja, tabutéma volt a demográfiai kérdés az elmúlt 20 évben.

A 4 éves unokám azt mondja nekem, hogy nagypapa én majd elnök leszek. Azt mondta nekem, hogy Szerbiának szerb elnöke kell, hogy legyen. Akkor most a 4 éves unokám "nacionalista"?

- tette fel a költői kérdést a Bosznia-Hercegovinai Államelnökség tagja.

"Európai népek vagy Európában élő más népek"

Dodik emlékeztetett arra, hogy a polgárháború idején többen születtek, mint békeidőben. A problémák csak gyűlnek, és nem oldjuk meg őket - tette hozzá. Nagy gondnak nevezte, hogy Európa migránsokkal akarja megoldani a jövőjét - mondta. Szólt arról is, hogy a Közel-Keletről érkezett migránsok teljesen élhetetlenné tettek településeket Boszniában, és sok helyi elmegy. 

Feltette a kérdést, hogy néhány évtized múlva európai népek élnek majd Európában? Nagyon sokan jönnek, akik nem tudnak asszimilálódni - tette hozzá. Úgy látja, hogy a nyugat-balkáni népek képesek asszimilálódni, míg a távolabbról érkezők nem, és a társadalmat destabilizálják.

Most még keresztény Európáról beszélünk - hívta fel a figyelmet Dodik. Szólt arról is, hogy Bosznia-Hercegovinában is többen halnak meg, mint ahányan születnek. Mi nem engedtük meg, hogy az országunk parkolóhelye legyen az illegális migránsoknak.

"Liberális államban nincsen család"

Nagyon nehéz ma a fiatalokat arra rábeszélni, hogy szüljenek. Az általános hangulatot módosítani kell - mondta Dodik. Európának módosítania kell a hozzáállását.

Hogy van az, ha arról beszélek, hogy az apa férfi, az anya nő, az nem korrekt?

Ránk akarják tukmálni a saját értéküket, és akkor én politikai inkorrekt vagyok, míg ők meg korrektek - tette hozzá.

Én nagyon aggódom emiatt a jelenség miatt, nem tudom a gyerekeink milyen környezetben fognak élni.

Liberális államban nincsen család - tette hozzá. Annak az útnak a végén nem definiált emberek vannak.

Milorad Dodik kijelentette, a hasonlóan gondolkodó embereknek többször kell összegyűlnie, és terjeszteniük kell a mi történetünket.

A Brüsszelből elindult depupolációs vonatot meg kell állítani - mondta a politikus.

A jövő nemcsak az energiastabilitást jelenti, hanem a demográfiai stabilitást is.

Milorad Dodik szerint a muzulmánok nem engedik el az értékeiket. Fel kell ismerni, hogy a kereszténység a fő értékünk. Védjük meg Európát. A jövő nemcsak az energiastabilitást jelenti, hanem a demográfiai stabilitást is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató