2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Orbán Viktor: Be vagyunk oltva a Woke-vírus ellen

„A demográfiai kérdések nehézségét nem csak a felismerések bonyolultsága adja. Legalább ilyen nehéz a felismeréseket tettekre váltani. A felismerések kormányzati intézkedésekké alakítása a legnagyobb szakmai kihívás. De nem mindenki gondolja úgy, hogy ezekről a folyamatokról egyáltalán gondolkodni kellene. Mi azonban nem elszenvedni, hanem alakítani akarjuk a népesedési folyamatokat”

– mondta a Budapesti Demográfiai Csúcson Orbán Viktor. A miniszterelnök beszédében emlékeztetett, a magyar konzervatívok hármas mottója az Isten, haza, család, de ez elől egyetlen amerikai hazafi sem ugrana el.



Mike Pence volt amerikai alelnökhöz fordulva úgy fogalmazott, „azt kívánjuk Önöknek, hogy térjenek vissza minél hamarabb”. Andrej Babis cseh miniszterelnököt arra kérte, győzzön az októberi parlamenti választásokon. 

Európának támogatnia kell a férfi és nő házasságán alapuló családokat is, mondta a magyar miniszterelnök. Európa nem minden pontján akarják megoldani a demográfiai krízist, mutatott rá. Vannak, akik érzékelik a problémát, de a migrációval akarnak rá válaszolni. De a tömeges migráció, az idecsődített milliók valójában az új munkásosztály idetelepítésének globális programját jelentik - mutatott rá. Mint mondta, Európában a gazdasági megközelítésen alapuló utak járhatatlanok.

A miniszterelnök beszédében rámutatott: aggodalommal követi az újmarxista woke-mozgalom harcait, de mi,

Közép-európaiak be vagyunk oltva marxizmus ellen. 


Az államnak segítenie kell a családalapítást és el kell hárítania a családok előtt álló akadályokat a boldogulásuk érdekében - mondta. Ennek jegyében a gyermekvállalásnak anyagi értelemben is előnyösnek kell lennie, a családpolitikát pedig az édesanyákra kell alapozni. Az ország működését családbaráttá kell tenni, a család intézményét és a gyermekeket pedig a jog eszközével is meg kell védeni - mondta Orbán Viktor. 

Úgy kell támogatást adni a családoknak, hogy közben a gazdaság tartósan növekedjen és a teljes gazdaság erőteljes lehessen - mondta Orbán Viktor, majd hozzátette: bár nem mindig sikerült ez a cél, sok lépést tett ennek irányába a kormány. „Az út felénél járunk, de az irányt már ismerjük” – mondta Orbán Viktor, aki rámutatott: az elmúlt évtized családpolitikájának köszönhetően ma 120 ezerrel vagyunk többen mi, magyarok. Eközben 41 százalékkal csökkent a művi terhességmegszakítások száma.

Magyarország védekezik, mert a nyugati baloldal támad, amelynek eszközei az LMBTQ-lobbi és a genderpropaganda

– jelentette ki a miniszterelnök. 

„Bármilyen irányból érkeznek is a támadások, Brüsszelből, vagy a médián keresztül, mi megvédjük magunkat” – tette hozzá. 



Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország alaptörvénye számos ponton védi a családot és a házasságot. Az intézkedések összhangban vannak a magyar emberek akaratával, azt rendszeresen nemzeti konzultációkon és népszavazásokon kéri ki a kormány. 

Mindennek alapja antropológiai megfontolás: gyermeket vállalni öröm - mondta a miniszterelnök, aki hozzátette: a gyermekneveléssel járó lemondások, áldozatok gyümölcsöt hoznak. A krisztusi tanításra utalva azt mondta; szeretjük felebarátunkat, de szeretnünk kell önmagunkat is. Magunkat pedig akkor szeretjük jól, ha támogatjuk családjainkat.

A pápa látogatására utalva azt mondta: Ferenc pápa arra bátorította hazánkat, ne adjuk fel a csatát és támogassuk tovább családjainkat. Ezt fogjuk tenni, nem adjuk fel soha - zárta beszédét Orbán Viktor.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató