2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tiltakozók jelentek meg a Várkert Bazárnál

Ma indult el a magyar kormány által összehívott Demográfiai Csúcs, amin több külföldi jobboldali politikus is részt vesz. Az eseményen felszólal Mike Pence, Janez Jansa, Aleksandar Vucic és Orbán Viktor is. Az érkezőket csütörtök reggel egy apró tiltakozó flashmob várta, a Nőkért Egyesület aktivistái álltak ki a helyszínen, egy molinót felemelve.

A Nőkért Egyesület az oldalán részletesen is kifejtette, mi a baja a rendezvénnyel. Mint írták, a családbarát kormánynak az ultrakonzervatív szélsőségesekkel való lepaktálás helyett a családok tényleges védelmével, azon belül a családtagjaikat bántalmazók – potenciális leendő családirtók – idejében történő megfékezésével kellene foglalkoznia.

Közleményük végén azt írják, hogy

„Ha az emberi jogok nem hatják meg a kormányt, abban az esetben felhívjuk a figyelmet, hogy a családon belüli erőszak következtében megölt nők már nem fognak szülni, és a családon belüli erőszak következtében megölt gyerekek már nem fognak felnőni és maguk is családot alapítani, gyerekeket vállalni. A régióspecifikus demográfiai problémáknak sem lehet megoldása a nők jogainak csorbítása és a fundamentalista, szélsőjobboldali ideológia. Magyarország szekuláris állam, a törvényhozást nem befolyásolhatják vallási dogmák. A kormánynak a testi önrendelkezésen, szexuális autonómián és informált döntésen alapuló, felelős gyermekvállalást kell támogatnia, és tiszteletben kell tartania a nők termékenységükkel kapcsolatos döntéseit”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató