2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ujhülye a demográfiai csúcson elhangzottakról: „hazugság a valóságról és félelmetes a jövőre nézve”

Elkezdődött a demográfia csúcs Budapesten.

A demográfiai csúcs előadói a gyermekvállalás fontosságáról beszéltek a Várkertbazárban tartott konferencián. A felszólalók között ott volt Mike Pence, az Egyesült Államok előző alelnöke, aki a civilizáció szívébe döfő problémának nevezte a család válságát. „Én azt hallom, hogy Magyarországon a terhesség megszakítások száma egy időben meghaladta a születések számát. Az elmúlt fél évszázadban a saját országunkban több mint 60 millió terhesség megszakítás történt. Kimondhatatlan tragédia. Elmondhatatlan veszteség” – fogalmazott Pence.

Felszólalt Alekszandr Vucsics szerb államfő is, aki szerint Magyarországnak és Szerbiának a klímaválság helyett, inkább a demográfiai kérdések jelentik a legfontosabb feladatokat. A délelőtti program utolsó beszédében Orbán Viktor először a számára rosszul alakuló külpolitikai helyzetet értékelte. „Érzékeny politikai veszteségeket szenvedtünk el az elmúlt években. A toryk kiléptek az Európai Unióból, így fontos szövetségest veszítettünk el az Európai Unión belül. Trump elnök úr nem folytathatta a munkáját, és Netanyahu miniszterelnök úr ma az ellenzéket vezeti Izraelben” – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő ezután úgy folytatta: mi magyarok a 40 évnyi államszocializmus miatt be vagyunk oltva a woke-vírus ellen. „Aggódalommal figyeljük a nyugaton szélsebesen teret hódító újmarxista, újbaloldali, woke-mozgalmak térfoglalását. Úgy látjuk, hogy már óvodákban félre akarják nevelni a gyerekeinet” – fogalmazott Orbán Viktor.



Ujhelyi így reagált: mindaz, amit a miniszterelnök csütörtökön elmondott „hazugság a valóságról és félelmetes a jövőre nézve”.

„Azt gondolom, hogy az isten-haza-szeretet hármas leginkább azt kell, hogy jelentse, hogy Isten mentse meg a hazát attól, hogy Orbán-családja hatalmon maradjon”  – fogalmazott az MSZP-s hazaáruló.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató