2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Előválasztási Bizottság: Szabályos, ha a pártok vagy jelöltek kisbuszokkal szállítják az embereket szavazni

A DK szerint minden egyes párt él a szavazók szállításának lehetőségével.

Nem szabályellenes, ha az ellenzéki előválasztáson a szavazókat a részt vevő pártok, illetve jelöltek kisbusszal vagy autókkal szállítják el a szavazósátrakhoz – derült ki a Demokratikus Koalíció válaszából, amit a Telex kérdésére adtak.

Csütörtökön jelezte Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője a Facebookon, hogy a 2018-as országgyűlési választáson 95 százalékban a Fideszre voksoló Tiszabő kormányváltó lázban ég. Azt írta, már szerdán is autóval szállították a Fideszben csalódott szavazókat Fegyvernekre, csütörtökön pedig már autóval és kisbusszal a nem éppen szomszédos Kenderesre, több fordulóval. Tiszabőn egyébként nincs szavazósátor.

A DK azt közölte a portállal, hogy az ügyet csütörtökön már meg is tárgyalta az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB), és egyhangú szavazással arra jutott, hogy semmilyen szabálysértés nem történt. Azt is hozzátették, mivel a parlamenti választások esetében minden településen van szavazókör, addig az előválasztáson csak az ötödén, ezért szabályos a buszoztatás. Ezzel a lehetőséggel szerintük minden egyes párt él is.

Csütörtökön egyébként 63 006 szavazó személyesen, 8 315 ember online adta le a voksát az ellenzéki előválasztáson, így péntek reggelig több mint 270 ezer ember szavazott.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató