2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

FeGyőr álhírt terjesztett Novák Katalinról

Úgy tűnik az álhírterjesztés nem csak a baloldali médiumokra, de a politikusokra is jellemző, Fekete-Győr András például Novák Katalinról terjesztett valótlanságot közösségi oldalán. A Momentum elnöke olyan mondatokat tulajdonított a miniszter asszonynak, amelyeket soha nem mondott, ráadásul korábban rágalmazás miatt feljelentést is tett miattuk.

A Momentum elnöke közösségi oldalán osztott meg egy idézetet, amit Novák Katalinnak tulajdonított. Fekete-Győr András azt írta:

Azok a fiatalok, akik ennyi segítség után elhagyják Magyarországot, meg is érdemlik sorsukat, hisz elárulják Hazájukat, Kormányukat, amely mindent megtett értük. Fogalmazhatnék úgy is, hogy szüleik nem nevelték őket magyar identitásra, ez pedig nem más, mint hazaárulás. Ennyi segítséget sehol nem kapnak a világon, tehát pusztán kalandozásra vágynak egy jobb élet reményében – Novák Katalin.

Fekete-Győr nem ellenőrizhette az idézet forrását, ugyanis Novák Katalin még 2019-ben rágalmazás miatt indított pert az ellen, aki akkor szintén neki tulajdonította a fenti sorokat – emlékeztet a Mandiner. A miniszter akkor azt mondta, hogy az ominózus nyilatkozatot ő soha nem tette meg, hozzátéve, súlyosan sértő rá nézve ez a nyilatkozat, és rágalmazás vétsége miatt tett feljelentést. A Momentum elnöke később átírta a Facebook-posztot és törölte belőle az “idézetet”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató