2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Többször is megharapta a rendőrkutya a földön fekvő fekete férfit az USA-ban, a rendőrök nem léptek közbe

Letartóztatás közben ráengedték a kiképzett kutyát a rendőrök egy fekete férfira Missouri államban, az eb többször is megharapta, megrángatta a férfit. A rendőrség szerint a letartóztatott ellenállt az intézkedésnek, de ennek nyoma sincs azon a felvételen, amely elkezdett terjedni az amerikai médiában. Az Insider cikke szerint a megyei ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.

„Segítség” – üvöltözte a férfi, miközben a lábát a rendőrkutya harapta Woodson Terrace városában Missouri államban. Három rendőr vette körbe intézkedés közben, és akkor se avatkoztak közbe, amikor a betöréssel vádolt férfi már a földön feküdt.

A felvétel szerint először ketten az autó motorháztetejére fektették a férfit, majd ezután érkezett meg a harmadik rendőr, pórázon a kutyával, amit hamarosan rá is eresztett a férfira.

Hiába kiabált segítségért fájdalmában a letartóztatott, a rendőrök nem húzták vissza a kutyát.

Miután a földre vitték a férfit, a lábánál fogva kezdte el húzni a kutya. Ekkor rövid időre megfogták a kutyát, de amikor a letartóztatott menekülni próbált, ismét ráeresztették, és ekkor már a lábát is tépte.

A városi rendőrség hétfőn közleményben megerősítette, hogy a kutya többször is megharapta a férfit, aki azonban állításuk szerint „kábítószer” hatása alatt volt, és ellenállt a letartóztatásnak, sőt, meg is fenyegette a rendőröket. A közlemény szerint a rendőrök többször is figyelmeztették a férfit, hogy elengedik a kutyát, ha továbbra is ellenáll, és állításuk szerint a kutya segítségével tudták csak megbilincselni. A férfi a helyszínen nem kért orvosi ellátást, később azonban kórházba szállították a harapások miatt.

A St. Louis megyei ügyészség vizsgálatot indított a felvétel alapján.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató