2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A salgótarjáni körzetben is borul a moslék

Újabb körzetben, ezúttal a salgótarjáni központú választókerületben estek egymásnak a baloldali jelöltek az előválasztáson A nógrádi megyeszékhelyen Dömsödi Gábor (Új Világ) és Horváth Ferenc (Momentum–MSZP–Párbeszéd) bírálta hevesen a DK és a Jobbik indulóját, Godó Beatrixot. Közben a szocialisták megyei elnöke Gyurcsányék jelöltje mellett, az MSZP indulójával szemben kampányol.

Valóságos kérdésözönt intézett riválisához, Godó Beatrixhoz (DK–Jobbik) a Facebookon keresztül Horváth Ferenc, aki a Momentum–MSZP–Párbeszéd színeiben próbálja meg kiharcolni a jogot, hogy tavasszal megmérkőzzön a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltjével. Ennek előzménye volt, hogy egy nappal korábban Dömsödi Gábor (Új Világ) szintén a legnagyobb közösségi oldalon írt egy bejegyzést, amelyben azt írta: ő már évek óta harcol „a helyi fideszes visszaélések” ellen, Godó Beatrix azonban – mint megjegyezte – noha már régebb óta a DK tagja, nem emelte fel a hangját.


Ő meg akar békélni. Mi erre a magyarázat? Azt nem tudom – tette hozzá Dömsödi, aki hangsúlyozta, hogy szerinte olyan országgyűlési képviselő kell a körzetbe, aki képes az itt élő emberekért áldozatot is hozni, és nem olyan, aki azt mérlegeli, hogy miből származhat baja.

Ezt a bejegyzést látva érezte úgy Horváth Ferenc, hogy neki is meg kell szólalnia az ügyben, és kérdések sorát intézte Godó Beatrixhoz, illetve talán meglepő módon Fekete Zsolt salgótarjáni MSZP-s polgármesterhez is. Mindez azért meglepő, mert Horváth nemcsak a Momentum, hanem az MSZP–Párbeszéd színeiben is indult a baloldali előválasztáson.

Horváth Godónak és Feketének feltett kérdéseiből az a kép rajzolódik ki, mintha szerinte a politikusok háttéralkut kötöttek volna a Fidesszel, és azért nem támadják a jobboldalt.

A momentumos politikus arról faggatta többek között Feketét, hogy kötött-e (a Godó Beatrix által a Partizán-vitán említett) MSZP–DK-megállapodáshoz hasonló egyezséget a Fidesszel is. – Ha igen, akkor van-e annak a lakosság által is megismerhető része? – fűzte hozzá.

Emellett Horváth érdekes módon arról is faggatta a salgótarjáni polgármestert, hogy mi okozza a helyi piacfelújításnak a beruházás becsült értékhez képest mintegy 30 százalékos drágulását. Kijutott azonban a kemény kérdésekből Godó Beatrixnek is, tőle Horváth egyebek mellett arról érdeklődött, hogy részt vett-e olyan megbeszélésen, amelyen hárman voltak jelen Fekete Zsolttal és Becsó Zsolttal (kormánypárti országgyűlési képviselő – a szerk.).

Ezután Horváth több kérdésben azt firtatta, hogy Godó alkalmas-e a választók képviseletére, és a momentumos aspiráns hiányolta DK-s riválisa programját is.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy miközben Horváth és Dömsödi egyszerre vették célba a DK–Jobbik-jelöltet, Huszár Máté salgótarjáni alpolgármester, szintén a Facebookon, a gyurcsányista Godó mellett kampányol. Teszi ezt az MSZP Nógrád megyei elnökeként.

Forrás: MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató