2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Dobrev és Karácsony egymást gyalázza a Facebookon

Mint lapunk is beszámolt róla, Karácsony Gergely a pénteki előválasztási vita során politikai humbugnak nevezte Dobrev Klára alkotmányellenes kijelentéseit, azonban szombaton már közösségi oldalán kezdett magyarázkodni a megfogalmazás miatt. Úgy tűnik azonban a válasz nem volt kielégítő a DK számára, és Dobrev válasz posztja alatt egymásnak is esett a Gyurcsány-show két főszereplője.

Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely hosszadalmas Facebook-bejegyzésében magyarázta meg, miért nevezte “politikai humbugnak” Dobrev Klára alkotmányellenes kijelentéseit. A főpolgármester jogászokra, többek között a kormánypártisággal távolról sem vádolható Vörös Imrére hivatkozva fejtette ki, hogy az Alaptörvény egyszerű többség általi eltörlése alkotmányos válsághoz vezetne. Gyurcsány Ferenc Felesége azonban úgy tűnik sértve érezte magát, és szintén Vörös Imrére hivatkozva küldte a hátsó padba Karácsonyt:

Karácsony Gergely azt írja ma a facebookon, hogy “humbug”, amit az orbáni alaptörvény feles többséggel való eltörléséről mondok. Ezt mind a tegnapi vitában, mind a mai posztjában azzal támasztja alá, hogy Vörös Imre volt alkotmánybíró valójában nem is azt állítja, amit én erről a vitában mondtam. Tegnap este a vita után aztán kaptam egy sms-t Vörös Imrétől, fel is hívtam rögtön az alkotmánybíró urat és megkérdeztem tőle, hogy igaz-e, amit jelölttársam mond erről. Vörös Imre nagyon egyértelműen azt mondta, hogy minden úgy van, azt mondja és gondolja ma is, ahogy én őt idéztem, az álláspontja egy cseppet sem változott! És arra is felhatalmazott, hogy ezt elmondjam bárkinek!

– írta bejegyzésében a DK miniszterelnök-jelölt-jelöltje. A főpolgármester azonban tőle szokatlan bátorságról téve tanúbizonyságot a bejegyzés alatt válaszolt is az ellenzéki vezér feleségének:

Ami a nagyra becsült Vörös Imre széles körben vitatott álláspontját illeti, ő maga a következőket nyilatkozta nemrégiben: “Az elméletnek kellett a golyót elgurítania. A téma most már – ha úgy tetszik – kint van az utcán. Nyilván ennek is tudható be, hogy sok-sok rossz megfogalmazás is kering a közbeszédben. Ilyen például a „feles többség”, aminek használata elkerülendő lenne, mert rossz szóhasználat, egyszerűen butaság. Ha ugyanis bárki csak a szavazatok felével rendelkezik a parlamentben, az maga a patthelyzet. … Elfogadjuk, hogy nem kell „asztalt borogatni” – mi sem azt javasoljuk –, de egyértelművé kellene tenni a változtatás hozzávetőleges határidejét.” És hogy mindebből mi következik? Szerintem az, hogy az Orbán-rezsim lebontásához nekünk különbnek kell lennünk. Különbnek, Klára. Az Orbán-alkotmányt ne váltsuk Dobrev-alkotmányra, se Karácsony-alkotmányra, mert az csak visszavágó, és nem változás, az csak bosszú, és nem igazságtétel. Én pedig maradok a hitemnél: valódi változás, igazságtétel és Magyarország újraegyesítése a célom.

– írta hozzászólásában Karácsony Gergely. akit ezután a DK-s kommentelő keménymag azonnal darabokra is szedett. Az ellenzéki adok-kapok kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a napokban a Gyurcsány-párti Kálmán Olga szintén közösségi oldalán bírálta a fővárosi vezetést, szépen szemléltetve az ellenzéki összefogás “gránit szilárdságát”.

 

 

(Pestisrácok.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató