2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Jó a műsor: az LMP is kifarolt a karlendítős jobbikos mögül, Jakab szerint nincs gond az integetéssel

Először a Momentum fakadt ki a jobbikos Farkas Péter Barnabás karlendítése miatt.

Szombat délelőtt aztán megérkezett az LMP reakciója is:

az utóbbi napokban megjelent információk ismeretében ők sem támogatják és segítik tovább az ózdi Farkas Péter Barnabást

„Az előválasztás első fordulója közben néhány jelölttel kapcsolatban olyan, korábban nem ismert információk kerültek nyilvánosságra, amelyek elfogadhatatlanok, a jó kormányzás eszméjével összeférhetetlenek” – fogalmaznak. Ám a szavazás már folyamatban van, a támogatás megvonása így csak elvi jelentőségű lehet, hiszen a szavazólapokról utólag már nem lehet levenni az ott lévő párt logókat.

„A párt abban bízik, hogy a választók bölcs döntéseket hoznak és az egyéni választókerületben a legesélyesebb, a Fidesz legyőzésére a legalkalmasabb, legelhivatottabb jelölteket fogják megválasztani az előválasztás szeptember 28-áig tartó első fordulójának során” – írják.

Pénteken Karácsony Gergely is kijelentette, hogy a Jobbik politikusa nem lehet jelölt az ellenzéki előválasztáson, majd ezt este, a miniszterelnök-jelölti vitán is megismételte

„Az ózdi képviselőjelöltünk elmondta, hogy mi történt ezen a képen. Ismerem ezt az embert, hiszek neki. Azzal, hogy ő elfogadta az elvi nyilatkozatunkat, ha esetleg bármilyen szélsőséges megnyilvánulása is volt, azt is elfogadta, hogy azzal egyszer és mindenkorra szakít”

– reagált Jakab Péter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató