2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Már tarhálni kezdett a moslék az előválasztásra

Két nappal eltolták a jelenleg is zajló baloldali előválasztást. A szervezők – állításuk szerint – nem bírják eszközzel a meglehetősen nagy érdeklődést, ezért az előválasztást szervező aHang pénzgyűjtésbe kezdett – szúrta ki a Telex. A hírportál egy pénteki levélről ír, amelynek tanúsága szerint az internetes szavazást lebonyolító operátori gárda nagyon szépen bővül, azonban nem tudják ellátni őket eszközökkel – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A baloldal ugyan négy narratívát is lát az előválasztási rendszer leállása mögött, ám már a gyűjtés előtt is voltak arra utaló jelek, hogy hatalmas szervezési problémák állnak az előválasztási rendszer összeomlásának, illetve döcögős működésének hátterében. Az aHang kampányigazgatójának, Hajdú Gergelynek nyilatkozata alapján például kiderült:

az online szavazást lebonyolító „nagyon komoly stáb” hétfőn délelőtt mindössze ötven főből állt, amit néhány órán belül sikerült megduplázni, ugyanakkor aznap így is csupán 4642 szavazó adatait sikerült feldolgozni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató