2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dobrev Klára: Karácsony forgatókönyve a Fidesz forgatókönyve

A politikában a naivitás nem hiba, hanem bűn. Az én forgatókönyvem a stabil kormányzásé – fogalmazott a DK jelöltje a 444-nek.

„Karácsony Gergely az egyetlen, aki azt mondja, hogy nem szabad hozzányúlni a kétharmados törvényekhez” – mondta Dobrev Klára a 444-nek adott interjúban, majd hozzátette: „amennyiben nem lehet kormányozni, mert például a költségvetési tanács visszadobja a költségvetést, ami önmagában is egy hajmeresztő korlát, akkor legfeljebb előrehozott választást kell tartani.

Szerintem az előrehozott választás Orbán Viktor forgatókönyve, ami az európai magyar demokrácia végét jelentené

Az interjúban szó esett az alkotmányozás mellett a bizonytalanokról, a Partizánról, és az online előválasztásról is. Ami a kétharmados törvényeket illeti Dobrev megjegyezte: „Minden jogszabály, ami az ügyészségre vonatkozik, kétharmados. Mindent kétharmadossá tettek, a közszolgálati tévében lassan a vécésnéni is kétharmaddal van odabetonozva az ajtóhoz. És Orbán újabb dolgokat akar kétharmados vagy alkotmányos védelem mögé tenni”.

Karácsony Gergely forgatókönyve az előrehozott választás belengetéséről Orbán Viktor forgatókönyve,

a destabilizálás forgatókönyve. A politikában a naivitás nem hiba, hanem bűn. Az én forgatókönyvem a stabil kormányzásé” – szögezte le Gyurcsány Ferenc felesége.

A bizonytalanokkal kapcsolatban a 444 újságírója azt a kérdezte Dobrevtől, hogy nem tart-e attól, hogy sok bizonytalant elriaszt, hogy kész megsérteni a törvényeket a hatalmi célok érdekében. „Pont fordítva. Az emberek inkább elbizonytalanodtak: á, minek menjek el szavazni, úgyse fog változni semmi. Hiába szavazunk mi, akkor is Mészáros Lőrincé marad a Balaton, Polt Péter ott fog ülni, Tiborcz István sosem fog bíróság elé kerülni.

Az apátia, a kilátástalanság és a belenyugvás volt Orbán legerősebb szövetségese.

Ezért azt is gondolom, hogy felrázzuk az embereket, hogy lehet változás, lehet kormányváltás, és le lehet bontani az Orbán-rendszert”

– válaszolta a DK jelöltje. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató