2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Guy Verhofstadtnál nem téma Cseh Katalin korrupciós ügye

Aktív magyar részvétellel zajlik az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat, amelynek második polgári ülésszakát tartották a hétvégén Strasbourgban. Az eseményre a Magyar Nemzet is meghívást kapott. A helyszínen Guy Verhofstadtot, a konferencia társelnökét, volt belga miniszterelnököt kérdezték többek között a konzultáció alakulásáról, valamint magyar politikai szövetségesének, Cseh Katalinnak a korrupciós ügyéről.

– Nincs tudomásom ilyenről

– ezt válaszolta Guy Verhofstadt a hétvégén Strasbourgban, amikor a momentumos Cseh Katalin korrupciós botrányáról kérdezték. A liberális európai parlamenti (EP) képviselő, volt belga miniszterelnök egyúttal megerősítette, hogy jelenleg az Újítsuk meg Európát EP-frakcióban sincs terítéken az ügy, nem téma a több milliárd forintnyi uniós pályázati pénz.

A politikus a Magyar Nemzetnek beszélt arról is, hogy a jövő évi magyarországi választásokon szövetségeseit, az ellenzéki összefogásban részt vevő Momentumot támogatja, de mint arra a nyilatkozat legelején felhívta a figyelmet, nem szeretne állást foglalni magyar belpolitikai kérdésekben.

Biztosan nagy küzdelem lesz, én a demokráciának drukkolok – zárta véleményét szűkszavúan a jövő évi voksolással kapcsolatosan.

Guy Verhofstadt az Európa jövőjéről szóló konferencia egyik társelnökeként vett részt a polgári vitacsoportok hétvégi vitanapjain Strasbourgban. Az EP liberális frakciójának egykori vezetője csak vonakodva nyilatkozott újságíróknak: szerinte a hétvégi programsorozatnak nem a politikusokról, hanem a polgárokról kell szólnia.

 

Forrás: Demokrata, MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató