2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jakab: „Velem rendszert is fogunk váltani, Isten engem úgy segéljen”

A Parlamentben napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a hétfői ülésnap.

Jakab Péter: Nincs még egy ilyen ország-motívumra húzta fel beszédét. Adókról, EU-s források lenyúlásáról, lehallgatásokról beszélt. „Tűnjenek el a magánéletünkből és a közéletből” azok akik semmit nem adnak, csak elvesznek. A Jobbik elnöke szerint a kormány saját „gazdagodása oltárán feláldozta a nemzetet”.

Jakab szerint szándék kérdése csupán a jelenlegi helyzetért felelősök felelősségre vonása. Ahhoz, hogy „kattanjon a bilincs, nincs szükség Brüsszelre”. A szokásos gyors tempójában Jakab az elmúlt 30 év befejezéséről beszél. „30 nap alatt 30 év mocskát nem lehet eltakarítani, de ha jó az irány és a kapitány nem fél bilincsbe verni a bűnösöket, képes kőkeményen képviselni a nyugdíjasokat, a melősokat, fiatalokat”, akkor a nemzet tévelygése idővel véget ér. „Minden egyes nappal közelebb fogunk kerülni a modern oktatáshoz, az emberhez méltó lakhatáshoz, a nyugati fizetéskhez, az európai élethez.”

„Velem rendszert is fogunk váltani, Isten engem úgy segéljen”

– fejezte be kampánybeszédét Jakab.

Dömötör Csaba: Jakab ciki helyzetben van
 
Jakab Péternek adott válaszában Dömötör Csaba a 2010 előtti helyzet utáni makrogazdasági mutatókat hozta fel: Borsodban alig harmadára csökkent a munkanélküliség – 17-ről 5 százalékra -, a reálbérek 70 százalékkal nőttek.

Az államtitkár szerint Jakab odaadta a pártját a posztkommunistáknak, színjátékba keveredett, amelyben nincs döntési lehetősége a Jobbik elnökének.

„Ön nemrég még azt követelte, hogy Gyurcsány Ferencet tiltsák ki Miskolcról”

– mondta a pálfordulás bizonyítékaként a liberálisból konzervatívvá lett kormánypárt képviselője.

„Nem kínos egy kicsit” – kérdezte Dömötör, kétszer is „előválasztási izének” nevezve az ellenzék akcióját.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató