2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Orbán Viktor nem fogadja az EP delegációját

Az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttsége a jogállami normák érvényesüléséről akar tájékozódni.

Magyarországra látogat az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttsége. A héttagú delegáció – melybe az EP valamennyi frakciója delegál egy-egy tagot – elsősorban a jogállami normák érvényesüléséről akar tájékozódni.

A Népszava úgy tudja, hogy – az egyelőre még nem végleges napirend szerint – az EP-képviselőket Varga Judit igazságügyi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter is fogadja, és megbeszélést folytatnak majd többek között Karácsony Gergely főpolgármesterrel, fideszes és ellenzéki parlamenti képviselőkkel, az ellenzéki pártok vezetőivel, számos független, illetve kormánypárti újságíróval, társadalomkutatóval, civil szervezet vezetőjével, de Orbán Viktorral nem találkozhatnak.

A brüsszeli források szerint az EP-képviselők szerettek volna találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, de a kormányfő elutasította a megkeresést.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató