2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A fideszes Tilki Attilát is kitiltották Ukrajnából

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint az országgyűlési képviselő beavatkozott az ukrán belügyekbe. Legközelebb 2023-ban mehet Ukrajnába.

Tavaly december óta nem léphet be Ukrajnába Tilki Attila, a Fidesz vásárosnaményi központú négyes számú választókörzetének egyéni képviselője.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megerősítette a kitiltást. Azt írták, Tilki az ukrán belügyekbe való beavatkozás és az ukrán állambiztonság aláásására irányuló tevékenysége miatt 2020.12.10-től kezdődően három évig nem léphet be Ukrajna területére. Azt nem részletezték, hogy pontosan mit követett el a titkosszolgálat szerint a szabolcsi képviselő.

A múlt hét szerdán derült ki, hogy a KDNP-s Nacsa Lőrincet is kitiltották Ukrajnából. A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője kárpátaljai településekre vitt volna adományokat, de a határon arról tájékoztatták, hogy egy korábbi döntés értelmében három évre kitiltották az országból. Azóta kiderült, hogy azért nem léphet be a szomszédos országba, mert az illetékes ukrán hatóság szerint 2020 októberében jogtalanul beavatkozott a helyhatósági választásokba, külföldi politikusként az egyik magyar szervezet melletti szavazásra buzdította a kárpátaljai magyar szavazókat.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató