2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Gulyás Gergely: Jár a gyereket nevelőknek az adóvisszatérítés

Gulyás: A magyar fogyasztók a 40%-át fizetik az európai átlag energiaárnak

Gulyás arról is beszélt, Magyarország 10+5 évre a Gazprommal megállapodást kötött, ami hosszú távon biztosítja a rezsicsökkentés eredményét. A megkötött szerződés lényegesen kedvezőbb Gulyás szerint, mint a most lejáró szerződés. 3,5 milliárd köbméter délről, 1 milliárd köbéter Ausztria felől érkezik majd. Európában több éves csúcsot értek el az energiaárak, de Magyarországon átlagosan 25%-kal csökkentek az energiaárak, tette hozzá Gulyás. A miniszter szerint a magyar fogyasztók a 40%-t fizetik annak, mint amit a jelenlegi európai árak alapján kellene fizetniük. Ez azért lehet mert jó szerződéseket kötött a kormány, másrészt tudunk raktározni is jelentős mértékben gázt.

Gulyás: Nincs olyan forgatókönyv, hogy ne érjük el az 5,5%-os növekedést, de akár 7% is lehet

Gulyás Gergely megerősítette, hogy ha az 5,5 %-ot eléri a gazdasági növekedés, akkor a személyi-jövedelemadót a gyermekes családoknál mindkét szülő visszakapja. Az első két negyedév eredményét már ismerjük, a kormány meg tudja állapítani, hogy olyan forgatókönyv nem lehetséges hogy az idei növekedés ne érje el az 5,5%-ot.

Minden 18 év alatti gyermeket nevelő család mindkét szülője az átlagjövedelem szintjéig a befizetett személyi-jövedelemadóját vissza fogja kapni.

A visszatérítés értékhatára a 2020 decemberi KSH által meghatározott teljes munkaidőben dolgozókra vonatkozó nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset 12-szerese.

Továbbá Gulyás ezeket mondta:

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) delegációjáról Gulyás Gergely azt mondta, hogy bárki szabadon jöhet Magyarországra, bizonyára jól fogják magukat érezni itt, hiszen Budapest szép város. „Nincs illúziónk afelől, hogy Magyarország gyalázása miatt érkeznek, és azért, hogy a baloldali ellenzéknek elvtársi segítséget nyújtsanak”, vélekedett a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A delegációval az igazságügyi miniszter és a belügyminiszter találkozik majd.

„Mit gondol arról, hogy egyre durvább a politikai hangnem, hová vezethet ez?” – tette fel a kérdést a Mandiner.

„Sajnálatosnak tartom” – felelte a miniszter, kiemelve, hogy amit Gyurcsánytól láthattunk, mérgezi a közéletet, jó lenne visszatérni a józan polgári viselkedésmódhoz, és minél higgadtabb vitákhoz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató