2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Neonácikból álló félkatonai csoportnak tartja a fociszurkolókat egy német lap

Egyre inkább az az ember érzése, hogy Nyugaton mindent elkövetnek annak érdekében, hogy végleg megszűnjön a futballhangulat a világon, így Magyarországon is.

A Neue Kronen Zeitung azt írta, hogy a magyar szurkolók megnyilvánulásai a válogatottmérkőzéseken botrányosak, így szóvá teszik, hogy az MLSZ vagy maga Orbán Viktor miért nem lép fel velük szemben.

Mint ismeretes, már nyáron, az Európa-bajnokság idején is több kritika érte a lelkes szurkolókat, azonban

ezek a kritikák általában kimerültek olcsó vádasodásokban.

Előfordult, hogy azt rótták fel nekik, hogy fekete pólót viselnek, valamint emlékezhetünk arra is, hogy több lap megírta: állítólag valaki valahol rasszista, illetve homofób bekiabálásokat hallott, így érdemes lenne a magyar válogatottat egy-egy zárt kapus mérkőzéssel sújtani. Gareth Bale, a walesi válogatott csapatkapitánya egyenesen odáig merészkedett, hogy szerinte ki kellene zárni a versenyekről azokat az országokat, amelyeket ilyen vádak érik.

Az osztrák lap a Carpathian Brigade magyar szurkolóira „ifjú titánokként, neonácikként, félkatonai csoportként” hivatkozik. Az írásban még a „kényelmetlen figurák” jelzőt is megkapják.

Örömittasan jegyzi meg a cikk szerzője, hogy az elkövetkező hazai mérkőzéseken nem lehetnek jelen a magyar szurkolók, így, ahogy fogalmazott,

kénytelenek a stadionok előtt beérni az üvöltözéssel”.

Ugyanakkor sajnálatát fejezi ki, hogy más nemzetközi mérkőzéseken jelen lehetnek a stadionban, és

félelmet és borzalmat terjeszthetnek undorító viselkedésükkel”.

A büntetés végül elkerülhetetlen volt: a következő, Albánia elleni világbajnoki selejtező mérkőzésen üresek lesznek a lelátók.

Forrás: 888.hu nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató