2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Eldőlt: Maki-Zay vagy Kamu Geri vissza fog lépni Dobrev ellen

Még nem döntöttek, hogy melyikük legyen az, hétfőn lesz még egy tárgyalás Karácsony és a hódmezővásárhelyi polgármester között.

Péntek délután sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter, aki a kedden véget ért ellenzéki előválasztás első fordulójában óriási meglepetésre a harmadik helyet szerezte meg, bejutva ezzel a második körbe. 

Bár a délelőtti hírek még arról szóltak, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester először megméreti saját népszerűségét, aztán dönt arról, hogy visszalép-e Karácsony Gergely javára. Erre az első forduló győztesének, Dobrev Klárának a végső győzelme megakadályozása érdekében lenne szükség.

A délutáni sajtótájékoztatón – amelyet Márki-Zay azután tartott, hogy leült tárgyalni a főpolgármesterrel – aztán a hódmezővásárhelyi polgármester bejelentette: megállapodtak abban, hogy egyikük visszalép a második forduló előtt Dobrev legyőzése érdekében, és miniszterelnökhelyettes-jelöltként fogja segíteni a másik felet.

Az azonban még nem dőlt el, hogy melyikük induljon a DK jelöltje ellen. Márki-Zay elmondta, hétfőn lesz még egy beszélgetése Karácsonnyal, ahol programot egyeztetnek, illetve megnézik, melyikük lenne a legalkalmasabb a bizonytalan szavazók megnyerésére

Forrás: Mandiner

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató