2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kamu Geri és Szabó Tímea is találkozott a LIBE-bizottsággal

Erről posztolt az alkalmatlan srác...

„Orbán Viktornak valamilyen okból nem volt ideje fogadni, de én találkoztam az Európai Parlament Állampolgári Jogi Bizottságának tagjaival. A bizottság a magyar kormánnyal szemben folyó 7-es cikk szerinti eljárás keretében figyelemmel kíséri, hogy hogyan alakul a jogállamiság helyzete Magyarországon. Sajnos el kellett őket szomorítanom: megbeszélésünk során szóba került, hogy Orbánék hogyan építik le szisztematikusan a jogállamot, hogyan él vissza a járványügyi védekezésként bevezetett, majd »úgy felejtetett« veszélyhelyzeti szabályozással. Beszéltünk az ellenzéki vezetők által vezetett önkormányzatok kivéreztetéséről, azok kizárásáról az EU-s forrásokból (sértve az EU diszkriminációmentességre vonatkozó alapelveit), az egykor független, szakmai intézmények megszállásáról, az egyes társadalmi csoportok elleni gyűlöletkampányokról és az ország folyamatos kifosztásáról – egyszóval a Fidesz politikájáról. Úgy vettem észre, hogy még a bizottság szélsőjobboldali képviselőit is meglepte, hogy a kormány hogyan politizál a saját országa ellen a politikai és gazdasági hatalom megtartása és megszerzése érdekében. Európában is egyre többen látják, hogy Orbán Viktor milyen messze került az európai értékektől. Mindez azonban sajnos nem csupán a miniszterelnök problémája" - írta Karácsony a Facebookon.

Szabó is megosztotta a találkozót:

 Szabó az alábbiakat írta:

Ma találkoztunk az Európai Parlament delegációjával, ami Varga Judit és a kormány hazugságaival szemben nem a homofób-törvény miatt jött Magyarországra, hanem, hogy megvizsgálják, hogy az uniós pénzeket a szabályoknak megfelelően költi-e el a kormány, illetve hogy működik-e a jogállamiság hazánkban.
Nem hiszem, hogy amit papírra le lehet írni, abban mi újat tudtunk mondani nekik. De az is biztos, hogy most szembesülnek teljes valóságában is azzal a gyűlölettel, barbársággal, pusztítással, amit Orbán az elmúlt 11 évben művelt, és ez szemmel láthatólag sokkolta őket, még ha valódi diplomataként egyikük sem osztotta meg velünk a véleményét.
De az ilyet észreveszi az ember. Egész más egy Amnesty vagy egy Transparency jelentésben olvasni a propagandasajtó hazugságairól, az ellenzéki politikusok és újsagírók lehallgatásáról vagy az eszement gyűlöletkeltésről, mint meg is élni azt. Mi már csak tudjuk.
Ma az EP delegációja is megéli azt, amit mi 11 éve nyögünk. De már csak fél éve van hátra ennek a pusztító Orbán-rezsimnek, utána közösen elhozzuk végre a szabadságot Magyarországnak!
Ez a mi küzdelmünk itthon. A pártoké, civileké, választóké, itthon fogjuk megvívni ezt a csatát. És tudom, hogy amikor legközelebb ide jön egy európai uniós delegáció, akkor már az új kormány nem az ellenséget, hanem a partnert látja abban az európai közösségben, amihez mi, magyarok mindig is tartozni akartunk!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató