2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

LMBTQ- és migránsparkolókat létesítettek Németországban

A németországi Hessen tartományban található Hanau város egyik mélygarázsában „sokszínűségi parkolóhelyeket” létesítettek, melyeket kizárólag az LMBTQ-közösség tagjai, illetve bevándorlók használhatnak – írja a Bild internetes kiadása.


 A Frankfurttól 25 kilométerre keletre fekvő Hanau régóta a sokszínűség egyik szimbólumának számít Németországban. Lakossága már a 2015-ös migrációs válságot megelőzően is etnikailag az egyik legváltozatosabb német településsé tette – írta meg a Ripost a Bild cikke alapján. 

Szivárványos zászló jelöli a különleges parkolóhelyeket

Thomas Morlock, a mélygarázst üzemeltető Hanauer Parkhaus GmbH (HPG) felügyelőbizottsági elnöke a különleges parkolóhelyek átadásán azt mondta: „a cél az, hogy segítsenek azoknak, akik különleges védelemre szorulnak”.

Kihangsúlyozta: „a parkolóhelyeket alapvetően nem azért hozták létre, hogy azokat különálló embercsoportok használják, hanem azért, hogy feltűnően színes szimbólumukkal jelezzék a parkolóközönség felé: ők a sokszínűség és a tolerancia mellett állnak.” A HPG közleményben azt írta, hogy kamerák figyelik majd a szivárványos helyeket, hogy ellenőrizzék, hogy a kijelölt parkolóhelyeket valóban bevándorló hátterű, illetve az LMBTQ-közösséghez tartozók használják majd.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató