2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Orbán Viktor: 80 ezres nyugdíjprémium érkezik decemberben

80.000 forintnyi nyugdíjprémiumot kap minden nyugdíjas Magyarországon - jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

Orbán Viktor azt mondta, Magyarországon sok nyugdíjas van, ami jó dolog, mert ez azt jelenti, hogy élnek a szülők, nagyszülők. Ennek van egy pénzügyi része is: a nyugdíjakat ki kell fizetni. Magyarországon a beszedett adókból teszik ezt meg, ez nem minden országban van így – tette hozzá a miniszterelnök. Nekünk olyan nyugdíjrendszerünk van, hogy a ma élő, dolgozó emberek adójából fizetjük ki a nyugdíjat, ezt nem szabad úgy felfogni, hogy mi tartjuk el az időseket, hiszen ők tanítottak, neveltek fel minket – hangsúlyozta.


 
Idén jó híreink vannak, sokan nem mertek volna arról álmodni, hogy amit a kormány vállalt, vagyis hogy felhúzza éves 5,5 százalékos szint fölé a gazdasági növekedést. Beszélt a nyugdíjprémiumról is, amit idén novemberben ki fognak fizetni, ez 80 ezer forint lesz. Lettek volna olyanok – fogyatékkal élők, TSZ-nyugdíjasok – akik kevesebbet kaptak volna, de úgy látta a gazdaság teljesítményét, hogy ezt mindenkinek oda tudják adni.

Most az inflációhoz is korrigálni kell a nyugdíjakat, így lesznek olyanok, akik egyszeri kiegészítést is kaphatnak – tette hozzá Orbán Viktor.

13. havi nyugdíj, adóvisszatérítés

2010 után a munkanélküliség csökkentése és a béremelés sikerült azoknak a dolgoknak a kijavításából, amit a Gyurcsány-Bajnai kormány „elrontott”, most a nyugdíjasokon a sor – mondta Orbán Viktor, aki szerint nem lehetetlen, hogy 2022 februárjában ne csak a 13. havi nyugdíj második heti összegét tudják visszaadni.

Ha nem lesz nagy ramazuri, meglesz az 5,5 százalékos növekedés – mondta a miniszterelnök, így lehetségessé válik az adóvisszatérítés a gyermekeket nevelő családokat. Az idősek mellett a pandémia őket viselte meg a legjobban – tette hozzá. Ők viselték a legnagyobb terhet a járvány idején – hangsúlyozta Orbán Viktor. Összességében 1 millió 900 ezer ember kapja vissza a befizetett adóját február közepéig.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató