2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Fekete-Győr András nagyon kiakadt Jakab Péterre

A Momentum miniszterelnök-jelöltje közösségi oldalán reagált arra, hogy a Jobbik első embere azt nyilatkozta, „ha az előválasztás második fordulójába jutott két jelölt, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter szövetséget köt, „csökken a kormányváltás esélye”. Fekete-Győr András ezzel nem ért egyet, szerinte ugyanis éppen Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélye az ellenzéknek legyőzni a Fideszt és egy új Magyarországot felépíteni.

Az ellenzéki előválasztás első fordulójában alulmaradt Fekete-Győr arra emlékeztet posztjában, hogy a második körben már arról döntenek a választók, „kinek van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort 2022-ben. Arról kell döntenünk, hogy ki tudja megszólítani a legtöbb bizonytalant, és ki képes behozni a legtöbb új szavazót.”

Itt a teljes írása:

Jakab Péter Jobbik-elnök ma azt nyilatkozta, hogy ha az előválasztás második fordulójába jutott két jelölt, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter szövetséget köt, „csökken a kormányváltás esélye”.

Én ezzel nem értek egyet; éppen ellenkezőleg. Ahogy az RTL-vitában is elmondtam: aki tisztában van a magyar társadalom realitásaival, az pontosan tudja, hogy Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélyünk legyőzni a Fideszt és egy új Magyarországot felépíteni.

A második fordulóban arról kell döntenünk, hogy kinek van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort 2022-ben. Arról kell döntenünk, hogy ki tudja megszólítani a legtöbb bizonytalant, és ki képes behozni a legtöbb új szavazót.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter is nyertek már választást a Fidesszel szemben. Karácsony azzal, hogy nem a gyűlöletre és a megosztásra építette a politikáját, képes arra, hogy nagyon sok olyan középen álló szavazót megszólítson, aki tart attól, hogy 2022 után is folytatódna a polgárháborús közhangulat. A keresztény-konzervatív Márki-Zay jelölése pedig sok kiábrándult jobboldalit biztosítana arról, hogy a Fidesz áljobboldalisága helyett végre a jobboldali értékek valódi képviseletet kapnak a jövő kormánykoalíciójában. Ha pedig egymás mellett állnak, mindkét szavazói réteggel bővülhet az ellenzéki együttműködés.

Biztos vagyok benne, hogy a Jobbik szavazói most elképedve nézik, hogy a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát.

De mind a momentumosok, mind a jobbikosok tudják: a kormányváltáshoz nem ez az út vezet, hanem a valódi változást akaró városi, vidéki, jobboldali, baloldali és bizonytalan szavazók szövetsége. Mindannyiunk szövetsége.

Mi ebben hiszünk, és ezért dolgozunk minden erőnkkel a következő hetekben is.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató