2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ujhelyi az előválasztásról: „Valami kezd félremenni”

Az európai parlamenti képviselő úgy fogalamaz: a második fordulót „narancsos-troll stílusban támadó kommentcunami önti ránk a zsigeriséget, csak más színben.”

„Ha a narancsországot átfestjük egy másik színre, az ugyanúgy egyszínű marad. Nekünk talán jobban tetszik majd, de ugyanolyan igazságtalan, elvtelen és bukásra ítélt lesz” – szögezi le Ujhelyi István heti nyílt levelében.

Szerinte az ellenzéki pártok azért fogtak össze, hogy újra sokszínű legyen az ország, „ahol a vélemény szabad, a cél pedig közös.”

„Ahol olyan rendkívül távoli közösségek is megférnek egy szavazólapon, mint mondjuk a Jobbik és a DK, amelyek most egymás javára léptek vissza az első fordulóban számtalan körzetben” – írja az MSZP-Párbeszéd politikusa.

Úgy látja: most szervezetten támadják egyesek az előválasztás második fordulóját és az esetleges visszalépéseket, visszalépőket. Mint írja, ő egyszerűnek gondolja a helyzetet: a második fordulóban az fog nyerni, aki a legtöbb voksot be tudja gyűjteni. „Akit nem akarnak majd az ellenzéki választók, arra nem voksolnak” – fogalmaz.

„Vagyis, aki most a második fordulót támadja, az épp a demokratikus előválasztás és a korszakváltás egyik fundamentumát támadja”

 – áll Ujhelyi levelében.

Az előválasztást egyértelmű és világos sikernek tartja az ellenzéki közösség számára. Hozzáteszi: a közös miniszterelnök-jelölt kiválasztása most következik, „a demokratikus választás második fordulója ki fogja adni végül a közös nevezőt.”

„Bármelyikük is nyer, én bizonyosan ott leszek mellette és gőzerővel beleállok a közös ellenzéki kampányba. Klára, Gergő, Péter, nyomjuk le ezt a két hetet békességben! Legyünk méltók a leendő feladathoz!” – kéri Ujhelyi István.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató