2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Bejelentették a kilencedik Békemenetet

A bejelentésen hangsúlyozták, hogy a magyar jogállamiság a magyar demokrácián nyugszik, és visszautasítják a népfelség elvén ejtett sebeket.

Nem hagyjuk a magyar szuverenitást – jelentette ki Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója az október 23-ra tervezett kilencedik Békemenetről szóló budapesti sajtótájékoztatón hétfő este.

Csizmadia László, aki Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke is, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján megtartandó Békemenettel kapcsolatban üzenetet fogalmazott meg Brüsszelnek és a „hazánkban lébecoló ellenzéknek”. Brüsszelnek címezve arra figyelmeztetett:

a magyar jogállamiság a magyar demokrácián nyugszik, és visszautasítják a népfelség elvén ejtett sebeket.

Demokrácia csak ott van, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket saját sorskérdéseikről, úgy élhetik az életüket, ahogy szeretnék – tette hozzá.

Csizmadia László a jelenlegi ellenzékről azt mondta: „semmire sem volt jó” 2002-2010 között, 2006-ban pedig

egy délután alatt „államterrorral véres köztársaságot hozott létre” a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Astoriánál.

A következő Békemenet október 23-án babakocsival, karon ülő gyerekekkel vonul végig azon az útvonalon, ahol „ők ezt a balhét elkövették” – mondta Csizmadia László.

Bencsik András újságíró, a Demokrata főszerkesztője a következő Békemenet okairól szólva kiemelte: nem szabad engedni, hogy az „elképesztően zajos és agresszív” ellenzéki propagandakampány bárkit is elbizonytalanítson. A Békemenet erőt adhat ehhez is – tette hozzá. Továbbá Robert Schumant, az EU egyik alapítóját idézve hangsúlyozta:

Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

A főszerkesztő közölte azt is, hogy „egy veszedelmes politikai bűnöző készül visszatérni a hatalomba, úgy hívják Gyurcsány Ferenc”. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke a felejtésben bízik. Meg kell mutatnunk, hogy ez az ember nem térhet vissza.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató