2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kunhalmi: Aki azt mondja, hogy Karácsony és Márki-Zay Dobrev ellen szervezkedik, az valamit nagyon félreért

Az MSZP társelnöke szerint ez nem személyekről szól, hanem arról, hogy ne egypárti kormányzás alakuljon ki, hanem egy sokkal szélesebb többpárti koalíciót lehessen kiépíteni. Kunhalmit egyébként nem lepte be a DK-s miniszterelnök-jelölt elsőfordulós teljesítménye, de ő az MSZP eredményével is elégedett.



Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Start című műsorában azt mondta, számítani lehetett arra, hogy Dobrev Klára és a Demokratikus Koalíció jól fog teljesíteni az ellenzéki előválasztás első fordulójában, ugyanis nagyon stabil, nagyon elkötelezett szavazóbázisuk van.

Kunhalmi szerint a DK egyébként is egy más jellegű kampányt épített fel. Mi nem a pártra alapoztunk, hanem – vállalva a kockázatot – egy szélesebb koalíciót kezdtünk el kiépíteni – magyarázta az MSZP-s politikus.

Azokra a kritikákra, melyek szerint Karácsony Gergely kampányában – például Dobrev Klárához képest – nem volt elég munka, Kunhalmi úgy reagált: nem szabad elfelejteni, hogy esetükben egy regnáló főpolgármesterről van szó, akit már egyébként is sok támadás ért azért, hogy magára akarja hagyni a fővárost.

Az MSZP társelnöke – aki a maga kerületében a szavazatok közel duplájával tudott győzedelmeskedni – azt mondta, voltak „nagyon kellemetlen meglepetések”, de összességében elégedett a párt előválasztási teljesítményével, főleg úgy, hogy az MSZP-t „régóta temetik”. Amit mi kitűztünk célként, elértük, és nem véletlen, hogy ma Karácsony Gergely eséllyel fordul rá az Orbán kihívója címre – vélekedett Kunhalmi.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a szövetségeseikkel, a Párbeszéddel és az LMP-vel együtt összesen 30 képviselőjük tudott nyerni, ami a DK 32-jéhez képest is szép teljesítmény.

Arról, hogy Karácsony Gergely új kampánya milyen lesz, nem nyilatkozott, de annyit elárult, hogy a főpolgármester ma újra leül tárgyalni Márki-Zay Péterrel. Szerinte, aki azt mondja, hogy a két miniszterelnök-jelölt Dobrev Klára ellen szervezkedik, az valamit nagyon félreért a politikában. Ez nem személyekről szól, hanem arról, hogy ne egypárti kormányzás alakuljon – fogalmazott Kunhalmi, aki szerint a Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közösen egy sokkal szélesebb réteget tudna képviselni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató