2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Maki-Zay: Én esélyesebb vagyok Orbánnal szemben, Gergő viszont esélyesebbnek látszik Dobrevvel szemben

„Az ellenzék számára az is csoda lesz, ha a parlamenti többség összejön” – szögezte le a polgármester.

„A pártok által készített kutatásokból is látszik, hogy az elutasítottságom feleakkora, mint Gergőé” – szögezte le a Válasz Online portálnak adott interjújában Márki-Zay Péter. Mint fogalmazott: „az én szavazóim, ha visszalépek a javára, rá adják a voksukat, vagy részben távol maradnak, de nem fognak Dobrevre szavazni. Gergő szavazóiról ezt nem mondhatjuk el.

Én tehát esélyesebb vagyok Orbán Viktorral szemben, Gergő viszont esélyesebbnek látszik Dobrev Klárával szemben”

– szögezte le a politikus.

A polgármester odaszólt Gyurcsány Ferencnek

Kérdésre válaszolva Márki-Zay Péter elmondta, szerinte Orbán Viktor „leváltásának érdekében pedig bárkivel össze kell fogni.” Mint fogalmazott: „mindent ennek a célnak kell most alárendelni.” A polgármester szerint ebben a témában ő „nagyon radikális”.

Mint fogalmazott: „ellentétben Gyurcsány Ferenccel azonban nekem eddig még nem volt lehetőségem megszabadulni Polt Pétertől és elszámoltatni a Fideszt. Neki volt erre lehetősége 2005-ben. Nem tudjuk milyen alku keretében, de mégsem élt vele”.

Márki-Zay válasza Puzsér Róbertnek

Puzsér Róbert közösségi oldalán arra figyelmeztette Márki-Zay Pétert, hogy ne dőljön be Karácsony Gergely ígéreteinek. Mint a publicista fogalmazott:

kérlek, ne hallgass a betegesen hazudozó Karácsony Gergely cukrozott mézbe mártott ígéreteire.”

„Most rajtad a világ szeme. Most te vagy a centrum reménysége” – írta Puzsér a polgármesternek.

Márki-Zay Pétert azonban nem hatotta meg a publicista véleménye. Mint az interjúban fogalmazott: „nagyon kedves ez Puzsér Róberttől, köszönöm a támogatását, de nem neki kellene majd azzal a lelkiismeret-furdalással élnie, hogy miatta lett Dobrev Klára a győztes”. A polgármester leszögezte: azt fogja tenni, ami szerinte „a kormányváltás szempontjából a legjobb”.

Márki-Zay: Tévedés, hogy az összefogás önmagában elég


Kérdésre válaszolva a polgármester az ellenzéki kétharmad lehetőségéről is beszélt. Mint fogalmazott, szerinte

az ellenzék számára az is csoda lesz, ha a parlamenti többség összejön.”

Leszögezte ugyanis: „tévedés, hogy ahhoz elég önmagában az összefogás. Nem elég”. Mint fogalmazott: ahhoz „hiteles jelöltek, hiteles miniszterelnök-jelölt és hiteles program is kell”. A polgármester aláhúzta azt is, szerinte az előválasztás siker, de

az ellenzék hiteles miniszterelnök-jelöltet és programot még nem tudott felmutatni.

A polgármester véleménye Karácsony Gergely esélyeiről

Mint arról korábban írtunk: Márki-Zay és Karácsony közül egyikük visszalép Dobrev ellen, valamint Karácsony Gergely leszögezte, hogy ő biztosan nem fog. Mint fogalmazott: „legfeljebb akkor lépek vissza, ha elüt egy villamos”. Ezt erősíti Márki-Zay Péter azon nyilatkozata is, hogy milyen feltételek mentén lépne vissza Karácsony javára.

Arról, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-helyettes pozíciót szánna neki, Márki-Zay Péter elmondta:

Karácsony Gergely „nem azért állt elő ezzel, mert velem mutyizni akar, hanem azért, hogy megszerezze a szavazóim támogatását a második fordulóban”.

A politikus ugyanakkor (Dobrev Klárával egyetértve – a szerk.) leszögezte: „a pozíciók kiosztása idő előtti, és nem is két miniszterelnök-jelölt személyes ügye”. A főpolgármesterrel való egyeztetésekről szólva a polgármester elmondta, szerinte „csütörtök-péntekre meg kell állapodniuk”.

Márki-Zay: Jakab Péter nem vette fel a telefont

Jakab Péterről szólva Márki-Zay Péter elmondta: szerinte

Jakab „rendesen tönkre vágta most a Jobbikot, a személyes eredménye is ezt mutatja.

Ami egyébként számomra is csalódás volt. Nem az lepett meg, hogy én milyen jól szerepeltem ezen a miniszterelnök-jelölti versenyen – sokkal inkább az, hogy ő milyen rosszul” – fogalmazott.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató