2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Vádat emeltek az Ördög Ügyvédje-ügyben

Két emberrel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint egy ügyvéd foglalkozású férfi egy többszörösen büntetett társa segítségével hozta nyilvánosságra a felvételeket 2019 szeptemberében. „Az ördög ügyvédje” oldalt a tettestárs hozta létre, a hozzá kapcsolódó Facebook-hirdetéseket pedig a jogász bankkártyájáról fizette.

Az ügyészség közleménye ugyan nem nevezi meg, de Czeglédy Csaba DK-s politikus, ügyvéd korábban elismerte, hogy őt tartják az „Ördög ügyvédjének”, és ki is hallgatták gyanúsítottként.

A vádirat szerint az ügyvéd vádlott „9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott. Cselekményéhez a társa szándékosan segítséget nyújtott”.

Az ügyészség 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a két vádlottat, az ügyvéd társát bűnsegédként. A vádiratban indítványozták, hogy

a bíróság tárgyalás mellőzésével az ügyvéddel szemben pénzbüntetést, társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki büntetővégzéssel.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató