2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Átformálja a nyelvet az LMBT-lobbi a skót iskolákban

"Genderirányelvek" orientálják a skót oktatási intézmények alkalmazottait abban, hogy segítsék a nemi hovatartozásukat megkérdőjelező fiatalok nemváltását.

Általános iskolás gyermekeket tanítanak Skóciában arra, hogy hogyan használják „szakszerűen” befogadó, tehát a társadalmi és a biológiai nem közötti különbséget érzékeltető névmásokat – írja a The Times. A befogadó nyelvezet helyes használatára a

Mit jelent az LMBT+? című (What does LGBT+ mean?) szakmai útmutatón keresztül oktatják majd a gyermekeket.

Ebből az derül ki, hogy 11 éves gyermekektől inkább az angol nyelv többes szám harmadik személyének („they”, „ők”) használatát várják a hím, illetve nőnemű „ő” („he”, „she”) helyett. Ezzel az útmutató szerint elkerülhető a sztereotípiák erősítése.

A gender és a szexuális irányultságok népszerűsítését célzó "genderútmutatót" szeptember második felétől alkalmazzák a skót iskolákban.

„Elengedhetetlen az iskolákban az LMBT+-identitásról tanítani, mert mint tudjuk, az LMBT+-szal kapcsolatos zaklatások a leginkább elterjedtek az iskolai zaklatások közül az Egyesült Királyságban; ezek a fiatal LMBT+ emberek sokkal nagyobb eséllyel okoznak kárt magukban, vagy akár végeznek magukkal, mint mások”

- nyilatkozta Olly Pike, az LMBT-útmutató írója.

Nem ez az egyetlen kitörési pontja az LMBT-kisebbségnek a skót iskolákban. Nemrégiben az oktatási intézményekben a transznemű diákok kedvéért „erkölcsfüggönyöket” rendszeresítettek az iskolai öltözőkben, továbbá ezek a fiatalok a mozgássérült mosdót is használhatják a kormány egyik legutóbbi döntése értelmében.

A The Times beszámol arról is, hogy a Skót Nemzeti Párt LMBT fokuszú történelem- és viselkedésoktatással, illetve érzékenyítő tananyaggal is készül a soron következő választásokra. Az ezt összefogó mintegy 70 oldalas, tanároknak és más, gyermekekkel foglalkozó szakembereknek szóló irányelv

helytelennek tartja a tanárok részéről, ha a nemi hovatartozásukat kétségbe vonó fiatalok állapotát átmenetinek nevezik.

Ehelyett az irányelvek arra bátorítják a tanárokat, hogy azokat a neveket és névmásokat használják a diákokra, amiket választanak. A The Times értesülései szerint Skóciában évente nagyjából 200 tanuló akar nemet váltani.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató