2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kamu Geri: Dobrev is lehet a miniszterelnök-helyettesem

Egyelőre azonban csak Márki-Zay Péterrel tárgyalt, Dobrev Klárával nem.

Néhány napon belül ki fog derülni, hogy Karácsony Gergely, vagy Márki-Zay Péter lesz-e Dobrev Klára ellenfele az ellenzéki előválasztás második fordulójában – mondta Karácsony hétfő este az ATV-ben. Karácsony szerint egyikük sem fog visszalépni, úgy tervezik, ahogy hétfő délután bejelentették: nevük Márki-Zay-jal egymás mellett fog szerepelni a szavazólapon, azonban a voksolás idején már tudni lehet majd, hogy melyikük indul a miniszterelnöki, melyikük a helyettesi pozícióért.

Karácsony hozzátette, hogy akkor is „ki fognak találni valamit”, ha a DK kedden az Országos Előválasztási Bizottságban megvétózza azt az elképzelést, hogy neve Márki-Zayéval közösen szerepeljen a szavazólapon. Hogy pontosan mit, azt nem árulta el.

Karácsony kiemelte: nem ellenfelük a DK, sőt, el tudja képzelni, hogy Márki-Zay Péter mellett miniszterelnök-helyetteseként számítson Dobrev Klárára is. Karácsony nem győzte hangsúlyozni, hogy egy „sokszínű csapat kapitánya” szeretne lenni, hiszen a kormányváltás a DK nélkül szerinte elképzelhetetlen. Egyúttal nyugtatta is a műsor nézőit: mint mondta, bár most a felszínen több konfliktus is van az ellenzéki pártok között, a legfontosabb az, hogy együtt maradjanak.

Karácsony hétfőn tárgyalt Márki-Zay Péterrel, akivel egyelőre pozíciókat nem osztogattak egymást közt – holott Márki-Zay állítólag javasolta egy árnyékkormány felállítását –, csupán korábbi vitás kérdéseikben közeledtek álláspontjaik. Karácsony saját elmondása szerint nem látja maga előtt tisztán a beígért elszámoltatás mikéntjét, ezért fognak létrehozni egy alkotmányjogászokból álló testületet, akik a NER lebontására fognak nekik és kormányuknak javaslatokat tenni.

Mint mondta, bár Hadházy Ákos fog felelni az elszámoltatás megindításáért, neki parlamenti képviselőként döntéshozói jogköre nem lesz, ezt az igazságszolgáltatás fogja gyakorolni, amit a kormányváltás után az új hatalomnak fel kell szabadítania a régi nyomása alól.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató