2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Még a tanácsadó is otthagyta a bukott Jakabékat

Scheier Krisztián négy év után hagyja ott Jakab Péteréket, kéretlen tanácsait azonban a jelek szerint még megfogadta a pártvezetés az elnök számára kudarcos előválasztás utókommunikációjában. A

Mandiner megszerezte a távozó kommunikációs munkatárs búcsúlevelét, melyben komoly kritikákat is megfogalmaz.

Négy év után távozik a Jobbiktól a párt közösségi média osztályának vezetője, ezt Scheier Krisztián a Mandiner birtokába került leveléből derült ki. Mint írja, távozásának oka meglehetősen egyszerű: a most lezajlott előválasztási kampányban tapasztalható fejetlenséget látva egyfajta segélykiáltásként írt egy emailt a megfelelő személyeknek, amiben „felhívtam a figyelmet a kampánytervezés hiányosságaira, és megemlítettem, hogy ilyen körülmények között nem szeretnék szerződést hosszabbítani”.

Úgy volt vele ugyanis, hogy valakinek muszáj drasztikus lépést tennie, mert

ha így mennek a dolgok tovább, annak nem lesz jó vége.

A Jobbik-frakciónak tanácsadóként dolgozók listáján is szereplő Scheier ugyanakkor megjegyzi, Jakab Péter pártelnökön a kezdetektől fogva támogatja, ezért úgy döntött, ír egy utolsó javaslatcsomagot a „hatékonyabb működés érdekében”.

„A válasz viszont csak annyi volt, hogy ez nem óvoda, én már felmondtam, viszont látásra. A doki többi részéről egy percet nem beszéltünk” – jegyzi meg a levélíró.

Megszerezték az említett javaslatcsomagot is

Ebben az immár exmunkatárs az előválasztási eredmény jobbikos kommunikációjának kapcsán felveti többek között a következő tételmondatokat:

„Bárki is fog győzni, teljes mellszélességgel fogjuk támogatni az Orbán Viktorral szembeni küzdelemben. Az előválasztás egy nagyvárosi műfaj és Jakab Péter, illetve a Jobbik hozta a legnagyobb áldozatot a kormányváltásért. (…)

Jakab Péterre és a Jobbikra maradt a feladat, hogy csatába hívja azokat a kistelepüléseket, falvakat, ahol még mindig a korrupt Fidesz az erős. (…)

Aki Jakab Pétert ismeri, tudja, hogy őt sosem a pozíció és a helyezés érdekli, hanem a tolvaj Orbán-rezsim leváltása és elszámoltatása. Ehhez pedig arra van szükség, hogy az ellenzéki összefogás egybe (sic!) maradjon és stabilan küzdjön a kormányváltásért és azért, hogy megadjuk Magyarországnak azt, amit 30 éve a magyar (…)”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató