2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

FeGyőr: fifty-fifty az esélye annak, hogy én maradok a Momentum elnöke

Miután az előválasztás első fordulójában csupán 3,4 százalékot ért el, Fekete-Győr bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen, hogy maradjon-e a Momentum elnöke vagy sem.

„Rosszul menedzseltük a várakozásokat, ennél jobb eredményt vártak a társaim, joggal. Ilyenkor pedig az ember felajánlja a lemondását, és nem elmenekül a felelősség elől” – mondta. A bizalmi szavazást pedig várhatóan még ezen a héten megtartják, Fekete-Győr úgy érzi, fifti-fifti az esélye, hogy megy vagy marad a párt élén.

A saját eredményéről azt mondta: „egy nyilvánvaló kudarc, amiből rengeteget lehet tanulni”. Elismerte, hogy a kampány során olyan hibákat követtek el, amelyektől kevésbé tűnt kormányzóképesnek. „Hiba volt, hogy bizonyos helyzetekben, például a miniszterelnök-jelölti tévévitákban egy komolyan vehető jelöltet láthattak bennem az emberek, az Instagram-oldalamat követők pedig az EFOTT-on bulizó srácot. A kettő között túl nagy a kontraszt” – mondta.

A Momentum legnagyobb előválasztási sikerének azt tartja, hogy „az ellenzék megújításának szükségességét leginkább szimbolizáló figurát sikerült Hadházy Ákossal közösen legyőznünk”.

„Aki nem látja a magyar társadalom realitásait a Gyurcsány-jelenséggel kapcsolatban, az vak. Az emberek pedig nem vakok, ezt pontosan tudják” – mondta a Momentum elnöke.

Fekete-Győr elmondta, hogy az előválasztás első napjai után az volt a benyomásuk, hogy a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára már az első fordulóban, 50 százalék fölötti eredménnyel megnyerheti az előválasztást. „Akkor én kimondtam azt, amit nemcsak az elemzők, a különböző pártok képviselői, hanem a választók is nagyon jól értenek és éreznek, hogy vele a legnehezebb az őszödi beszéd 15. évfordulóján választást nyerni Magyarországon” – mondta.

„A Momentum elsőként állt ki az ózdi karlendítős jelölt mögül, Mihálik Edvinnel megverte a szegedi homofób jobbikos Tóth Pétert, beleállt az offshore-botrányba keveredett DK-s Ráczné Földi Judit ügyébe. Az ellenzék megújításáért a mi cselekvésünk következtében a momentumos választók tettek a legtöbbet” – mondta Fekete-Győr, aki azt is elárulta, hogy a jövő tavaszi országgyűlési választás után egy 15-20 fős parlamenti frakcióval lennének elégedettek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató